5 greseli pe care le facem toate sub dus

Ai crede ca nimic nu este mai simplu decat a face un dus…mare greseala. Fara sa stii, fara sa iti dai seama, atunci cand te speli, faci cateva greseli.

Te epilezi fara sapun/gel de dus

Atunci cand trebuie sa te epilezi astepti cel mai adesea sa intri sub dus. Iti spui ca oricum corpul tau este ud si ca nu vei avea nevoie de sapun sau gel de dus. Mare greseala. Apa nu inmoaie, nu lubrifiaza zona de ras. Foloseste o spuma de ras sau un gel de dus care faciliteaza operatiunea si te ajuta sa eviti taieturile sau iritatiile pielii.

Uiti sa te speli pe picioare

Acest lucru este dovedit. Unele persoane nu se spala intotdeauna pe picioare sub dus. Se spala in partea de sus a corpului, in zonele intime, in partea de sus a picioarelor…si se opresc acolo. Motivul? Apa cu gelul de dus curge oricum spre picioare. Insa, zona, daca nu este spalata eficient nu va fi debarasata de impuritati.

Folosesti un gel de dus prea agresiv

O piele spalata zilnic cu un produs prea abraziv poate deveni mult prea uscata, poate deveni sensibila. Sub dus foloseste un gel de dus special conceput pentru pielea sensibila, care sa contina ingrediente de origine naturala.

Citeste si:  Efectele lipsei (sau abuzului) de soare

Faci dusuri prea lungi

Daca folosirea unor geluri de dus prea agresive nu este un lucru indicat pentru piele, nici dusurile lungi nu sunt indicate. Specialistii ne recomanda sa nu stam mai mult de 10 minute sub dus. Asta deoarece riscam sa ne deterioram filmul hidrolipidic al pielii.

Te demachiezi sub dus

Da, este adevarat. Uneori avem tendinta sa ne demachiem sub dus, inainte de a ne spala. Insa, nu este o idee buna. Produsele pentru demachiere sunt facute pentru a indeparta machiajul. Formula lor le permite sa elimine orice urma de machiaj dar si o parte din impuritati. Este important sa te demachiezi inainte sa faci dus insa cu un produs special conceput in acest sens.

Sursa: https://www.aufeminin.com/soins-corps/5-erreurs-a-eviter-quand-on-se-lave-le-corps-s4003341.html