Cum iti alegi ochelarii de soare

Ce ochelari de soare alegi in functie de forma fetei? Si, care sunt cei mai potriviti penru a te proteja de razele soarelui?

Alegerea ochelarilor de soare: reguli de siguranta

Acorda atentie aspectelor de mai jos inainte de a investi intr-o pereche noua de ochelari de soare.

Filtrele de protectie eficiente

Alege o pereche de ochelari de soare cu o protectie UV adecvata. Pentru asta, trebuie sa verifici daca perechea de ochelari de soare dorita dispune de marcajul CE: un lucru care dovedeste ca raspunde la exigentele esentiale in materie de securitate si sanatate ale directivei europene.

Acest semn este in general urmat de un numar de la 0 la 4 si arata in ce masura ochii tai sunt protejati de razele UV. Cifra 0 indica faptul ca lentila filtreaza doar 20% din lumina in timp ce cifra 4 poate filtra pana la 97% din razele UV.

O rama pe marimea ta. Ochelarii de soare trebuie sa te protejeze de razele UV, aceasta este principala lor functie. Vara, evita ochelarii cu indice 0 deoarece acestia din urma au o functie pur estetica. Alege o rama in functie de forma fetei deoarece o pereche de ochelari de soare aleasa in mod corect va pune in valoare punctele forte ale fetei tale.

Citeste si:  Ce nu stiai despre epilarea definitiva

Forma rotunda a fetei – doamnele si domnisoarele cu o forma rotunda a fetei ar trebui sa incerce sa contrabalanseze rotunjimea trasaturilor si sa aleaga o rama cu linii drepte.

Daca ai fata ovala ar trebui sa te consideri norocoasa deoarece aceasta forma a fetei este considerata cea mai echilibrata, toate tipurile de rame ti se potrivesc.

Pentru o fata patrata se recomanda ochelarii de soare cu forma ovala, rotunda sau mai lata care sa indulceasca expresia.

Daca ai o fata mai triunghiulara atunci ai nevoie de o pereche de ochelari de soare lati si rotunjiti care vor echilibra mai bine chipul.