Cum alegi oglinda ideală pentru fiecare cameră – sfaturi și recomandări pentru casa ta

A3. LoveDesign@onlines@oglinzi baie 1Acasă este locul în care te simți cel mai bine, ești în siguranță, alături de cei dragi, fără termene limită și fără zeci de explicații pe minut. Acasă este locul în care te încarci cu energie pozitivă, modul tău de a te reconecta cu tine, pregătindu-te pentru a doua zi, o nouă zi contra-cronometru în agitația urbană. Dar te-ai gândit vreodată ce te face să te simți atât de bine acasă? Sunt o mulțime de elemente care contribuie la starea ta, fără ca tu să-ți dai seama. Vorbim despre alegerea și poziționarea mobilei, despre elementele de decor și prezența plantelor în încăperile preferate, dar și despre paleta cromatică abordată.

Un rol esențial îl au oglinzile. Când vorbim de oglinzi, ne gândim atât la clasicele oglinzi baie, cât și la oglinzile din dormitor, living sau hol. E foarte posibil să știi că, mai nou, oglinzile se regăsesc în majoritatea proiectelor de design interior, fiind versatile și ușor de integrat în orice stil de amenajare. Iată câteva aspecte de care poți să ții cont în amenajarea casei cu oglinzi:

Oglinzile din living – energie pozitivă în spațiul de relaxare

Dacă optezi pentru a amplasa o oglindă în living, înseamnă că ești una dintre persoanele care adoră să se simtă cu adevărat bine în propria casă. Ține minte că această decizie trebuie luată în funcție de stilul de amenajare abordat. Poți opta pentru câteva oglinzi poziționate pe peretele central sau pentru o oglindă ceva mai voluminoasă care să transmită căldură și energia pozitivă – o oglindă sprijinită de un perete va arăta spectaculos lângă o plantă decorativă de mari dimensiuni.

Citeste si:  Bricolaj: care sunt cele mai utile instrumente?

Oglindă în baie – între design și funcționalitate

Dacă în celelalte încăperi, prezența oglinzilor nu trebuie să fie neapărat necesară, în baie vorbim despre un must-have. Indiferent de dimensiuni sau design, aceasta are un rol important în rutina ta zilnică. În plus, e important să te asiguri că este întotdeauna curată. Poți alege un model simplu sau chiar unul cu rafturi – o variantă ideală pentru cei care au nevoie de mai multe spații de depozitare. De altfel, gama diversificată disponibilă pe piață, îți pune la dispoziție, atât modele simple, clasice, cât și modele cu led. Cu alte cuvinte, posibilitățile sunt nenumărate, iar tu trebuie doar să-ți alegi modelul preferat.

Oglindă în dormitor – ce e necesar, rămâne necesar

Au existat și vor mai exista numeroase discuții legate de prezența oglinzilor în dormitor, dar noi suntem de părere că ce e necesar, e necesar. În plus, pe lângă aspectul estetic, un astfel de element are și un rol funcțional. Multe femei, de exemplu, aleg să-și amenajeze o măsuță pentru machiaj chiar în această încăpere, ceea ce înseamnă că oglinzile sunt absolut necesare. Să nu mai vorbim despre cei care nu ies din casă fără să probeze două – trei ținute.

A3. LoveDesign@onlines@oglinzi baie 2

Oglinzile din hol – posibilități nenumărate pentru casa ta

Citeste si:  Tenet: filme de urmarit pe Netflix daca ti-a placut filmul lui Christopher Nolan

Holul este spațiul care face legătura dintre universul tău personal și atmosfera de afară. Din acest motiv, ai nenumărate variante de amenajare, inclusiv folosirea oglinzilor ca elemente decorative. Poți opta pentru oglinzi mici de diferite dimensiuni așezate pe perete sau chiar pentru o oglindă mare.

Așadar, există numeroase modalități prin care poți aduce o nouă notă de design casei tale cu ajutorul oglinzilor. Tot ce trebuie să faci este să alegi ceea ce ți se potrivește, acele modele care crezi că îți vor oferi o stare bună, o energie aparte de fiecare dată când petreci timp acasă.