Unul dintre cele mai sănătoase moduri de a găti legumele, pentru a păstra nivelul de vitamine şi minerale, este pregătirea la abur. Pentru o masă rapidă şi sănătoasă, folosiţi un aparat cu aburi pe două niveluri ca să gătiţi o tavă de legume mixte împreună cu un alt fel de mâncare, cum ar fi ouă fierte tari sau o măsură de orez basmati, toate in acelaşi timp.
Când tăiaţi legume pentru salate sau supe, păstraţi rădăcinile, cojile şi resturile de legume într-un recipient in frigiderul dumneavoastră. La intervale de câteva zile sau când recipientul s-a umplut, folosiţi resturile pentru a face o supă hrănitoare de legume, punându-le într-o oală cu puţină apă. Lăsaţi amestecul să fiarbă pentru cel puţin câteva ore.
Păstraţi zeama pentru a fi folosită la tocăniţe, supe, sosuri etc. Daca nu aveţi la ce folosi zeama legumelor imediat, turnaţi-o în tăviţe pentru cuburi de gheaţă şi puneţi-o la îngheţat pentru a putea fi folosită în viitor.
Puteţi face supa concentrată din conserve mai hrănitoare şi mai gustoasă adăugând şi încălzind-o cu acele cuburi îngheţate de supă de legume în locul apei simple.
Folosiţi un steamer pentru a găti uşor la abur o gamă largă de legume proaspete în fiecare zi. Nu aruncaţi apa când terminaţi. Păstraţi apa de la legumele gătite la abur pentru a o folosi la tocăniţe, supe, orez şi sosuri. Păstraţi porţiile nefolosite în tăviţe pentru cuburi de gheaţă pentru o folosire ulterioară.
Sper ca sfaturile mele sa va ajute sa gatiti gustos si sanatos.