PC de birou vs. laptop

Pentru a decide intre achitizionarea unui PC de brirou sau unui laptop trebuie sa tii cont de un anumit numar de fatori si sa determini ce corespunde mai bine nevoilor si cerintelor tale.

Costurile

Costurile unui PC de birou. Numeroase sunt posibilitatile oferite in materie de componente pentru PC-urile de birou ceea ce permite o gama vasta de preturi. Un PC de birou este uneori vandut incepand cu suma de 500 sau 600 de euro si poate oferi la acest pret un sistem destul de puternic.

Costurile unui laptop. Laptopurile ofera in egala masura un evantai destul de mare de optiuni de componente insa raman mai limitate decat PC-urile de birpu. Pentru a obtine un laptop rapid (rapiditate crescuta, componente bune, de calitate, mai multe capacitate de stocare), trebuie sa scoti din buzunar minim 1000 de euro sau chiar mai mult daca vrei o configuratie gaming.PC-ul de birou este drept urmare mai ieftin la o configuratie aproape echivalenta.

Portabilitate

PC-ul de birou. Un PC de birou este mai voluminos si dispune de un ecran separat. Ocupa mai mult spatiu si nu este alegerea ideala pentru persoanele in cautare de portabilitate. Sunt concepute pentru a fi folosite intr-un singur loc si nu pot fi deplasate prea mult.

Citeste si:  Tastatura BLEUJOUR

Laptop. Un laptop este foarte usor de transportat oriunde datorita dimensiunii compacte. Laptopurile sunt concepute pentru a fi transportate peste tot, intr-un rucsac sau intr-o geanta dedicata .Sunt perfecte pentru o persoana care calatoreste mult.

Procesorul

PC-ul de birou. Procesoarele PC-urilor de birou sunt mai impozante dar pot fi si mai puternice decat cele regasite pe un laptop.

Laptop. Procesoarele regasite pe laptopuri sunt in egala masura puternice insa inca sunt limitate in raport cu acestea din urma.

Stocare interna

PC-ul de birou. PC-urile pot fi echipate cu mai multe harduri. Poti folosi un SSD pentru programele tale si un alt hard pentru fisierele mai voluminoase.

Laptop. Un laptop nu poate gazdui mai multe harduri. Cloudul este adesea o optiune de privilegiat pentru laptop.

La urma urmei, decizia depinde de nevoile si cerintele tale. Daca ai nevoie de mobilitate atunci un laptop este cea mai buna alegere pentru tine.

Sursa: https://www.planetepc.fr/ordinateur-de-bureau-vs-ordinateur-portable/