Tot ce trebuie sa stii despre dieta Thonon

10 kilograme in 14 zile? Aceasta este promisiunea dietei Thonon, in tendinte de mai multi ani deja. Cum functioneaza aceasta dieta? Ce alimente putem consuma? Este cu adevarat eficienta pe termen lung? Are contraindicatii? Va spunem totul chiar acum.

Dieta Thonon a fost conceputa de catre o echipa medicala din cadrul centrului spitalului universitar din Thonon-les-Bains cu scopul de a-I ajuta pe unii pacienti supraponderali sa scape de kilogramele in plus. Promisiunea dietei Thonon este aceea de a pierde pana la 10 kilograme in doar 14 zile. Cu conditia sa fie urmata ca la carte.

Dieta Thonon este un regim hipocaloric. Extrem de restrictiva, presupune un consum puternic de proteine si elimina total consumul de lipide, de glucide si de sare (care favorizeaza retentia de apa) alimentele permise vor fi consumate fara restrictii. Este o dieta bazata pe consumul de proteine animale si se desfasoara in doua faze: faza de atac care tine doua saptamani si faza de stabilizare care variaza in functie de kilogramele pe care o persoana vrea sa le piarda.

Cate calorii se pot consuma pe zi?

Nu este obligatoriu sa numeri caloriile ingerate intr-o zi, nici cele arse insa, in cadrul unei diete hipocalorice acest lucru este esential deoarece aportul de calorii trebuie sa fie inferior cheltuielilor zilnice.

Citeste si:  Dieta perfecta!!??

Faza 1: faza de atac

Prima faza este una extrem de restrictiva deoarece aportul zilnic nu trebuie sa depaseasca 600 de calorii in primele 14 zile. Doar respectand aceata conditie dieta promite pierderea a pana la 10 kilograme in doar doua saptamani.

Faza 2: faza de stabilizare

Dupa doua saptamani de dieta intensa, faza doi consta in adopatarea unei alimentatii mai putin restrictive. Aportul caloric se va situa intre 1200-1500 de calorii pe zi.

Care sunt alimentele permise?

– Carne slaba;
– Peste alb;
– Fructe de mare;
– Sunca slaba;
– Oua;
– Legume verzi;
– Fructe cu un continut scazut de zahar;
– Lamaie;
– Ierburi aromate;
– Iaurt si lactate 0%;
– Cafea si ceai fara zahar;

Care sunt alimentele interzise?

– Cerealele rafinate;
– Feculentii;
– Zaharul;
– Biscuitii, prajiturile;
– Sucuri;
– Alcool;

Sursa: https://www.santemagazine.fr/minceur/regimes-minceur/quest-ce-que-le-regime-thonon-922832