Ingrediente -4 portii-:
-1 kg de rosii
-1 morcov mijlociu
-1 telina mica
-1 radacina de patrunjel
1 ceapa medie
-50 gr fidea
-patrunjel verde
-sare
-piper
1.Morcovul,telina ,ceapa si radacina de patrunjel se curata si se spala.
2.Legumele intregi se fierb in 1,5 litri de apa,15-20 min.
3.Rosiile se spala ,se decojesc si se taie cubulete.
4.Legumele fierte se scot din supa ,iar in lichidul ramas se pun rosiile taiate si se mai ierbe totul 15 min.
5.Se introduce si fideaua si se mai fierbe totul circa 5-8 min.
6.Se ia vasul de pe foc ,se potriveste de sare si piper si se presara frunze de parunjel spalate si tocate.
Sugestie:rosiile pot si fierte separat ,fara apa si apoi trecute prin sita ,pentru a se retine pielita si samburii.Compozitia obtinuta se amesteca cu supa de zarzavat strecurata si cu fideaua fiarta separat.
Calorii pe portie:123 calorii