Dieta Bikini este recomandata de vedetele de la Hollywood, fiind o dieta celebra publicata si in “The Principal Diet” inca din anul 1987. Dieta sau Regimul Bikini a constituit suportul pentru aparitia mai multor cure de slabire asemanatoare, prin urmare, in anul 2013 exista o multime de diete de slabit, care mai de care mai eficiente sau din contra.
Daca ai ales sa scapi de kilogramele in plus urmand dieta Bikini, atunci iata planul de slabire:
Pasul 1: Scapa de kilogramele in plus
Cateva kilograme peste greutatea normala sunt suficiente pentru a rupe armonia unei siluete. Cum sa te simti bine cu burta si soldurile bombate? Este dificil sa scapi de ele, avand in vedere ca hrana este un mijloc de a lupta impotriva stresului.
Pentru a limita accesele de foame, incepeti ziua cu un mic dejun copios, mancati un fruct pe la ora 10:00, iar la pranz o masa echilibrata, compusa din proteine si fibre. La ora 17:00 serviti iar un fruct pe post de gustare iar seara o cina lejera, o supa ar fi ideal. Si daca totusi nu scapati de foame, recurgeti la produsele naturale pentru slabit, care regleaza pofta de mancare.
Meniu pentru o zi in dieta Bikini:
Micul dejun: ceai sau cafea neindulcite, 2 felii de paine prajita, 1 iaurt dietetic cu 0% grasimi, 20 g branza de vaci slaba.
Pranzul: o farfurie de cruditati, la alegere carne sau peste la gratar ori 3 iaurturi 0% grasime, o portie de legume verzi fierte in apa sau in aburi, 1 fruct.
Daca nu aveti timp pentru masa de pranz, serviti un sandvis din paine integrala cu o felie de branza si o rosie, iar ca gustare un fruct.
Cina: supa de legume, 1 ou fiert, 3-4 linguri de orez, de paste fainoase sau 2 cartofi mici, fierti in aburi, 20g branza de vaci, 1 fruct
5 sfaturi pentru slabit rapid:
1. Reduceti considerabil consumul de grasimi, in general 5 g de unt si o lingurita de ulei vegetal ar fi suficiente.
2. Renuntati la zaharurile rapide, prezente in dulciurile de orice fel si in sucuri. Absorbite foarte repede, acestea stimuleaza o productie excesiva de insulina, favorizand hipoglicemia si senzatia de foame.
3. Consumati legume verzi fierte in apa sau aburi. Sarace in calorii, bogate in saruri minerale si fibre, acestea combat oboseala, amplificand senzatia de satietate.
4. Nu renuntati la fecule, ele contin zaharuri lente care se difuzeaza incet in organism, limitand senzatia de foame pe durata lunga.
5. Miscati-va! Exercitiile fizice sunt indispensabile oricarei diete pentru ca stimuleaza consumul de calorii, si cel mai mare avantaj este ca va modeleaza silueta prin arderea grasimilor nedorite.
Pasul 2: Lupta impotriva balonarii
Dimineata cand va treziti bucuria este mare sa observati ca abdomentul este plat, dar imediat dupa micul dejun constatati cu disperare ca aveti din nou burta. Acesta este rezultatul balonarii, care este prezent la foarte multe femei care sufera de o sensibilitate deosebita a colonului.
Acesta reactioneaza la fermentatia naturala a alimentelor, acre se prosuce in timpul digestiei. Stresul, rontaitul intre mese, alimentele consumate pe fuga, mesele neregulate si abuzul de cruditati nu fac decat sa agraveze problema.
Scapa de balonare folosind produse naturale antibalonare:
– Carbune vegetal (sau medicinal)
O jumatate de lingura sau daca sunt tablete respectati doza zilnica indicata, dupa masa de pranz. Efectul este ca absorb si neutralizeaza balonarile intestinale.
– Seminte de chimen macinate
O lingurita inainte de masa si una dupa.
– Seminte de fenicul (pentru persoanele care consuma lapte)
Se fierb in lapte: la o cana puneti o jumatate de lingura de seminte.
5 sfaturi pentru un abdomen plat:
1. Evitati sa beti lichde in timp ce mancati, faceti-o in schimb dupa masa si pe tot parcursul zilei, pentru a va hidrata bolul alimentar si a activa tranzitul.
2. Mancati incet, luati masa in liniste si cu rabdare, mestecand bine fiecare imbucatura.
3. Feriti-va de mancarurile cu sos si de prajeli, acestea incetinesc digestia si favorizeaza fermentatia.
4. Consumati fibre (cel putin 30 g pe zi). Sporiti cantitatea zilnica de fibre alimentare consumate, adaugand o lingura te tarate, paine uscata in cuptor sau galete de grau.
5. Nu mestecati guma. Ea trebuie evitata la fel ca si bauturile gazoase, pentru ca inghititi aer.
Pasul 3: Reglarea hormonala
Balonarile sunt produse adesea de dereglaril sistemului hormonal: inainte de perioadele menstruale, ca urmare a administrarii gresite a pilulelor anticonceptionale, in perioada premenopauzei etc.
In aceste imprejurari, cel mai bine va scoate din incuratura, un medic ginecolog, dar incercati si urmatoarele sfaturi de reechilibrare hormonala.
5 sfaturi pentru echilibrul hormonal:
1. Faceti o cura cu plante diuretice (ceaiuri sau capsule). Acestea combat eficient retentia de apa prezenta intotdeauna la tulburarile hormonale.
2. Incercati yoga sau alta metoda de relaxare. Este un mjloc excelent de a va regasi seninatatea de care avetin nevoie si de a reduce senzatia de foame.
3. Evitati conservele, mancarurile gata preparate si mezelurile. Foarte sarate, acestea favorizeaza balonarea, stocand apa in tesuturi.
4. Oxigenati-va organismul. Practicati regulat o activitate fizica, de 2-3 ori pe saptamana, cate o jumatate de ora. Mersul pe jos, inotul si bicicleta sunt recomandate in mod deosebit.
5. Faceti cure periodice de dezintoxicare. Intercalati o zi de fructe pe saptamana (1-2 kg de struguri), beti un pahar de suc de morcovi inainte de fiecare masa si consumati cat mai multa salata de varza, telina sau ridichi.
Exercitii fizice:
Gimnastica pentru intarirea musculaturii abdominale
Slabirea muschilor abdominali este o urmare a vietii sedentare, in special dupa nastere. Pentru a avea din nou un abdomen plat, efectuati exercitiile urmatoare in fiecare zi, timp de doua saptamani.
exercitii pentru abdomen plat
Pentru o piele intinsa, cea mai buna solutie este masajul. Masati-va singure 1 data pe zi, prinzandu-va pielea de pe coapse, abdomen sau fese, intre degetul mare si cel aratator, ruland-o de jos in sus pana se inroseste.
Acest masaj stimuleaza circulatia sangelui si dreneaza tesuturile.