Promisiunile catre sine – cum ele nu functioneaza

Promisiunile catre sine - cum ele nu functioneazaMajoritatea persoanelor care au problem de greutate pe termen lung au incercat numeroase diete si cure de slabire, care mai de care mai drastice si cu rezultate anuntate spectaculoase. De multe ori, aceste cure de slabire au avut rezultat pe termen scurt, insa, pe termen lung, persoanele care le-au tinut s-au confruntat cu o revenire a kilogramelor pierdute.

Morala acestei istorii ar fi aceea ca dietele drastice nu functioneaza. Ele nu sunt o solutie buna pentru ‘reorganizarea’ organismului, insa sunt mult prea provocatoare pentru a fi ignorate. In acest caz, ce este de facut? In urmatoarele randuri, vom incerca sa discutam despre un aspect adesea ignorant, asociat cu dietele de slabire, si care nu se numara printre sfaturile de slabit uzuale.

Ganditi-va ca aflati de o noua dieta-minune, una care a functionat pentru alte persoane. Desi este usor drastica (va blocheaza accesul la anumite clase de alimente – fara dulciuri, fara carne de porc, fara cartofi etc.), suna bine, mai ales ca dupa doua saptamani veti fi mai slaba cu 10 kilograme! Ei bine, acum ne vom referi la perioada de cel putin cateva zile dintre momentul in care va propuneti sa tineti dieta si momentul cand o incepeti efectiv.

Acest interval este un fel de gol volitiv, perioada in care va rasfatati cu tot felul de alimente care, altminteri, ar fi interzise. Va spuneti ca gustati acum de toate, pentru ca in X zile veti incepe dieta minunata care va da totul la o parte, care va repara toate problemele de greutate pe care le-ati avut vreodata. Desigur, aceste 2-3-5-10 zile par nesemnificative, insa persoanele care traiesc in cicluri (adica urmeaza mai multe diete de slabire, care sunt precedente unor astfel de zile de rasfat) stiu ca perioadele de acest tip sunt frecvente.

Citeste si:  6 Suplimente care te ajuta sa slabesti rapid

Cum sa evitam aceasta problema? Solutia ar fi sa gandim procesul de slabire, de ajustare a greutatii corporale, ca unul continuu, nu ca un timp limitat in care acumulam frustrari prins intre perioade in care mancam haotic si ne satisfacem ‘fanteziile’ alimentare.