Mancarea de fasole verde este foarte populara in multe case traditionale din america. Mai jos o sa invatati cum sa reduceti carbohidratii din sos si cum sa preparati un topping cu ceapa din ingrediente sanatoase si slabe in carbohidrati.
Ingrediente:
- o punga de mazare congelata
- 200 g ciuperci, taiate sau tocate
- 1 ceapa mare
- sare, piper, un varf de lingurita de cimbru uscat
- ulei de masline sau unt, cam o lingura
- 1 1/2 lingura de faina (de grau, de orez sau alta faina)
- 3/4 ceasca de lapte de soia neindulcit si 1/4 ceasca de smantana
- 1/4 ceasca de pasta de migdale
Preparare:
Sa vorbim putin de sos. Reteta pentru mancarea traditionala de mazare verde include supa de ciuperci cu smantana. Puteti insa opta si pentru propriul dvs. sos, preparat din uleiul sau untul preferat, si din produsul preferat pentru ingrosarea sosului. Orice fel de lactat poate fi folosit. Optiunea cea mai slaba in carbohidrati este laptele de soia neindulcit. Sugestia mea este sa folositi ¾ ceasca de lapte de soia neindulcit si ¼ smantana. Dar puteti folosi orice lactat slab in grasimi, in orice combinatii.
Instructiuni:
Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius.
Topping: (poate fi preparat oricand in timpul procesului de preparare al mancarii). Taiati marunt ceapa. Puneti putin ulei sau unt intr-o tigaie mica si cam ¾ din ceapa taiata si lasati sa se caleasca la foc mic. Cand incepe sa se inmoaie, adaugati putina sare si piper dupa gust. Adaugati apoi pasta de migdale si asezonati dupa gust.
Tocati cea mai ramas din ceapa si amestecati-o cu ciupercile in ulei sau unt. Adaugati sare, piper si mirodenii, amestecati si adaugati faina si smantana. Amestecati 1-2 min. Apoi adaugati laptele de soia si aduceti la fierbere cam 2 min. Amestecati cu mazarea si bagati la cuptor unde lasati cam jumatate de ora. Apoi adaugati toppingul deasupra si mai lasati cateva min pana ce acesta incepe sa prinda o culoare maronie.
Informatii nutritionale: fiecare din cele 8 portii contine 6 g. de carbohidrati plus 2. 5 g de fibre, 9 g proteine si 102 calorii.