Simptome gastrita

 Simptome gastritaGastrita este inflamatia mucoasei gastrice si poate afecta persoane de toate varstele. Aceasta afectiune este cauzata de bacteria Helicobacter Pylori. Simptomele gastritei sunt ametelile si greata care duc uneori la voma, balonare, lipsa poftei de mancare, dureri abdominale. Daca gastrita este de natura cronica pacientul poate voma cu sange, poate avea hemoragii stomacale si scaune inchise la culoare.

Daca apar aceste semne nu ezitati sa mergeti la medic. Tratamentul pentru gastrita este destul de complex si implica si o schimbare radicala in dieta dumneavoastra. Medicul va va face o examinare completa si va va pune intrebari despre alimentatie si stilul de viata.

Complicatiile care pot aparea in urma unei gastrite cronice sunt adenocarcinoamele gastrice, ulcerul peptic, complicatii neurologice si cardiovasculare, anemie pernicioasa sau limfom gastric.

Majoritatea cazurilor de gastrita se amelioreaza destul de repede daca se foloseste tratamentul corespunzator. Cand mergeti la medic spuneti exact ce simptome aveti, ce medicamente ati luat si ce fel de alimentatie aveti. Este foarte important ca doctorul dumneavoastra sa stie toate aceste lucruri, pentru a pune un diagnostic corect.

 

Citeste si:  Cand ne trebuie Balneoterapia si cate feluri de balneoterapie sunt?