Ginseng Siberian – informatii si beneficii

efectele_benefice_ale_ginsengului_siberianGinseng Siberian (Eleutherococcus senticosus), de asemenea, cunoscut sub numele de Eleuthero, a fost folosit de secole in tarile din Est, inclusiv China si Rusia. In ciuda numelui sau, este complet diferit de Ginseng-ul American si Asiatic, si are componente chimice active diferite. Ingredientele active din ginseng-ul siberian stimuleaza sistemul imunitar.

Utilizat in mod traditional pentru a preveni raceala si gripa si pentru a creste energia, longevitatea si vitalitate, ginseng-ul siberian este utilizat pe scara larga in Rusia ca un “adaptogen.” Un adaptogen este o substanta care se presupune ca ajuta organismul sa faca fata mai bine stresului, fie el mental sau fizic.

Pana de curand, cele mai multe cercetari stiintifice pe Ginseng siberian au fost realizate in Rusia. Cercetarile privind ginseng siberian au inclus studii cu privire la urmatoarele:

Raceala si gripa

Unele studii au descoperit ca un produs specific continand Ginseng Siberian si Andrographis au redus severitatea si durata racelli, cand a fost luat cu 72 ore inainte de debutul simmptomelor. Cercetatorii nu stiu daca responsabil de aceasta a fost Ginseng-ul Siberian sau Andrographis sau o combinatie a celor doua.

Un sdudiu a constatat ca persoanele avand gripa care au luat acelasi produs au observat ca simptomele au disparut mai repede decat la persoanele care au luat medicamentul amantadine, care este folosit la tratarea unor tipuri de gripa.

Citeste si:  Simptome intoxicare cu metale grele

Un alt studiu a constatat ca persoanele sanatoase care au luat ginseng siberian timp de 4 saptamani au avut mai multe celule T, ceea ce ar putea indica consolidarea sistemului lor imunitar.

Herpes

Un studiu pe 93 de persoane avand virusul herpes simplex de tip 2, care poate provoca herpes genital, a constatat ca, luand ginseng siberian a redus numarul de focare. Focarele care au mai avut loc au fost mai putin severe si nu au mai durat atat de mult. Discutati cu medicul dumneavoastra daca este potrivit pentru dvs sa utilizati ginseng siberian ca un supliment pentru a preveni focarele de herpes.

Performante mentale

Ginseng siberian este adesea folosit pentru a mentine sau restaura vigilenta/vivacitatea mentala. Dar nu au fost facute suficiente studii stiintifice pentru a se sti daca intr-adevar functioneaza. Un studiu preliminar a constatat ca voluntarii de varsta mijlocie care au luat ginseng siberian si-au imbunatatit memoria, comparativ cu cei care au luat placebo.

Performante fizice

Desi ginseng siberian este frecvent sugerat ca imbunatateste rezistenta fizica si creste rezistenta musculara, studiile nu au demonstrat rezultate concludente.

Calitatea vietii

Un studiu a constatat ca persoanele in varsta care au luat ginseng siberian si-au imbunatatit sanatate mintala si capacitatile sociala, după 4 saptamani de tratament, comparativ cu cei care au luat placebo. Dar, dupa 8 saptamani, beneficiile au scazut.