Cum sa combati osteoporoza?

 Cum sa combati osteoporoza?Datorita efectelor sale pe termen lung, dar mai ales din pricina faptului ca este o conditie medicala dureroasa, ce poate afecta multe aspecte ale vietii, osteoporoza poate fi un diagnostic devastator. Doar pentru ca a fost diagnosticata cu osteoporoza, nu inseamna ca o persoana nu are optiuni de a combate si a tine sub control aceasta afectiune.

 

 

In general, pe langa tratamentul medicamentos, optiunile ce tin de stilul de viata sunt foarte importante in combaterea si preventia acestei boli a oaselor casante. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa combateti aceasta boala.

1. Exercitiul – intareste oasele slabite, iar programele de exercitii moderate combinate cu ridicarea de greutati usoare pot chiar creste densitatea oaselor, reducand riscul de fractura. Pentru bolnavii de osteoporoza, aceste programe de exercitii ar trebui concepute impreuna cu specialisti in domeniu, pentru a alege cel mai potrivit plan, in functie de o serie de elemente importante precum varsta, rezistenta fizica si gravitatea bolii.

2. O alimentatie potrivita – este elementul cheie in lupta cu osteoporoza, de aceea trebuie mare atentie la tot ceea ce se consuma. Trebuie evitata sarea si cafeina care afecteaza structura osoasa, iar pe de alta parte, dieta trebuie suplimentata din plin cu produse bogate in calciu si produse pe baza de soia, un alt ajutor important in mentinerea oaselor sanatoase.

Citeste si:  Generalitati despre acetaminofen

3. Suplimentele cu vitamina D – indispensabile pentru modul in care calciul este absorbit in organism, fara cantitatile necesare de vitamina D, o mare parte din calciul provenit din alimentatie se va pierde in loc sa fie asimilat. Suplimentele cu vitamina D sunt usor de procurat si nu au efecte adverse.

4. Tratamentul medicamentos prescris – trebuie respectat intocmai, iar pastilele impotriva durerii nu trebuie luate abuziv. Pentru metode de calmare a durerii ce nu includ pastile, se pot face cursuri de meditatie sau apela la terapie aromatica de relaxare.

O viata lipsita de stres, alimentatia potrivita si exercitiile fizice pot impiedica osteoporoza din a afecta calitatea vietii.