De ce ma face tigara electronica sa tusesc?

Tigara electronica a fost anuntata drept o alternativa excelenta la fumatul clasic. Datorita numeroaselor avantaje oferite, printre care economia de bani, acest dispozitiv se bucura de o popularitate enorma in ziua de azi. Cu toate acestea, numeroase studii au fost efectuate pentru a scoate in evidenta efectele negative ale acestui dispozitiv. Printre acestea, numeroase sunt persoanele care sustin ca vapotarea poate provoca tuse si se intreaba daca acest lucru este normal si daca doar incepatorii patesc acest lucru sau toate persoanele care au optat pentru tigara electronica.

Este normal?

Te-ai intrebat si tu de ce tigara electronica te face sa tusesti? La inceput, cei care fumeaza tigara electronica au observat faptul ca gatul incepe sa ii deranjeze sau ca incep sa tuseasca. Daca erai un fumator inrait inainte sa optezi pentru tigara electronica, aceste simptome sunt normale. Nicotina a lasat o urma de gudron in plamanii tai. Mai precis, stau “agatati” de nervii de la nivelul tractului respirator.

In momentul in care renunti la tigara clasica si treci la cea electronica, acesti nervi sunt eliberati. Vei tusi pana cand corpul tau se va obisnui cu aceasta noua senzatie. Calmeaza-te, tusea va dura putin, o perioada scurta de timp. In principiu, vei tusi dimineata in primele 3-4 saptamani, nu mai mullt.
Insa, daca medicul nu a gasit nimic anormal in plamani, atunci motivele ar putea fi cu totul si cu totul altele. Motivele variaza. Unele persoane pot fi mai sensibile la propilen glicolul din lichid.

Citeste si:  Accident cerebral ischemic – Cauze si tratament

Daca te incadrezi si tu in aceasta categorie atunci incearca sa treci la un lichid cu un continut scazut de PG. In plus, daca vapezi prea puternic, poti de asemnea sa tusesti. Incearca sa reduci puterea de pe dispozitiv. Un procent ridicat de nicotina poate fi un alt motiv pentru care tusesti. De aceea, ar trebui sa incerci sa folosesti lichide cu un nivel scazut de nicotina.

Sursa: https://www.mediacritik.com/pourquoi-ecigarette-tousser/