Simptome helicobacter pylori

Simptome helicobacter pyloriHelicobacter pylori este o infectie la nivelul stomacului cauzata de o bacterie. Majoritatea cazurilor de ulcer sunt cauzate de aceasta bacterie si in ultima perioada aceasta infectie a ajuns sa reprezinte o problema majora a sanatatii publice. Bacteria Helicobacter Pylori  se gaseste peste tot in mediul inconjurator si este foarte rezistenta, ea fiind totodata si cauza respiratiei urat mirositoare.

 

 Simptome Helicobacter Pylori

Majoritatea persoanelor infectate cu  bacteria Helicobacter pylori nu prezinta semne sau simptome de boala. In anumite cazuri pacientii pot simtii dureri abdominale severe si persistente, scaun si varsaturi negre cu sau fara sange si dificultati la inghitire. Teoretic nu toti pacientii prezinta simptome specifice acestei infectii, practic, toate persoanele infectate au inflamatie gastrica.

Bacteria se poate transimte de la o persoana la alta prin contact direct cu saliva, sau prin apa potabila care nu a fost complet tratata. Sucul gastric de obicei nu este un mediu propice pentru supravietuirea bacteriilor ingerate, insa Helicobacter Pylori este foarte rezistenta si isi creaza un scut impotriva acidului clorhidric din sucul digestiv. In cazul in care resimtiti una sau mai multe simptome prezentate mai sus nu ezitati sa vizitati medicul pentru un control de specialitate. Acesta va va supune unor teste invazive sau non-invazive. De retinut este faptul ca Infectia cu Helicobacter pylori este o infectie cronica, odata ce a aparut persista toata viata.