Simptome care ar putea aparea inainte cu 10 ani de a suferi un AVC

Accidentul vascular cerebral este principala cauza a mortalitatii in randul femeilor conform statisticilor. Un studiu recent, olandez, a sugerat faptul ca unele semne ar putea sa ne alerteze in legatura cu un atac cerebral, cu cativa ani inainte de producerea sa. Va spunem totul chiar acum.

Aproximativ 140.000 de atacuri cerebrale au loc pe an in tara noastra. Cu alte cuvinte, un AVC odata la patru minute. Aceasta patologie este la fel de frecventa ca infarctul. Un AVC poate provoca o obstructie sau ruptura unui vas sanguin localizat in creier. Drept urmare, este bine sa luam toate masurile necesare pentru a-l preveni.

Semne ale unui AVC ar putea aparea cu 10 ani inainte de declansarea sa

Un studiu recent, publicat in Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry, cercetatori olandezi au constatat ca unele semne ne-ar putea alerta cu 10 ani inainte de declansarea unui AVC. Conform rezultatelor, persoanele purtatoare ale genei APOE, responsabila de maladia Alzheimer, risca sa sufere un AVC in cursul vietii.

Conform cercetatorilor, cele mai afectate de un AVC sunt persoanele de sex feminin. Aproximativ 60% din femei au suferit un AVC in perioada derularii studiului la care au participat. In plus, aproximativ 1882 de pacienti cu varsta medie de 80 de ani au fost afectate de un prim AVC in perioada studiului.

Citeste si:  Simptome gastrita

Diferitele simptome au aparut cu cativa ani inainte. Pacientii au suferit un declin al activitatilor cognitive cu 10 ani inainte ca atacul vascular cerebral sa se declanseze. Cu mai multi ani inante de aparitia unui AVC, un grup format din mai multi voluntari au avut o serie de dificultati in a-si desfasura sarcinile zilnice. Un lucru care indica faptul ca aceste persoane sufera de o acumulare a pagubelor intracerebrale cu muli ani inainte ca evenimentul sa aiba loc.

Drept urmare, la primul semn ingrijorator, ar trebui sa te adresezi medicului de urgenta.