Programe gratuite pentru arhivarea si dezarhivarea fisierelor

Programele pentru gestionarea arhivelor sunt menite sa ne ajute sa arhivam fisiere de dimensiuni mai mari sau sa dezarhivam diferite fisiere descarcate de pe Internet sau primite pe email. Utilizatorii trebuie sa stie ca au la dispozitie o gama larga de programe pe care le pot folosi pentru arhivarea sau dezarhivarea unor fisiere, unele fiind comerciale altele putand fi folosite gratuit, fara niciun fel de restrictii.

Cu siguranta nu exista niciun computer pe care sa nu fie instalat un program de adiminstrare al arhivelor. Mai jos va prezentam cateva astfel de programe 100% gratuite, avansate sau doar cu functiile de baza care va vor ajuta cu siguranta in procesul de arhivare sau dezarhivare al diferitelor fisiere.

PeaZip. PeaZip reprezinta un utilitar open source ce poate fi folosit pentru administrarea  arhivelor. PeaZip poate inlocui fara probleme programe precum 7-Zip, WinRar sau WinZip capaibil fiind sa administreze in jur de 180 de formate ale arhivelor. Programul vine cu o interfata mult mai friendly ca restul programelor asemanatoare, spre deosebire de 7Zip de exemplu si se integreaza de minune cu un sistem de operare Windows. Este disponibil pentru sistemele BSD si Linux.

7-Zip. 7-Zip este unul din cele mai populare programe de administrare al arhivelor disponibil. Acesta reprezinta un utilitar open source ceea ce inseamna ca se poate folosi atat pe computerele personale cat si pe computerele de la locul de munca, fara restrictii. Programul dispune de o rata buna de comprimare a fisierelor si se poate folosi si pentru fisierele de dimensiuni mai mari. Se pot administra mai multe formate de arhivare printre care RAR,  ISO, CAB. Acest program se poate descarca online.

Citeste si:  Care sunt cele mai bune si cele mai asteptate telefoane Android pentru anul 2018?

Bandizip este un alt program popular pentru arhivare si dezarhivare. Un program gratuit care foloseste un algoritm rapid pentru compresia si arhivarea fisierelor avand un suport extins pentru mai multe formate de arhive.