Cum ne alegem aspiratorul vertical?

Aspiratoarele verticale sunt din ce in ce mai populare in casele romanilor. Mai elegante si mai performante, aspiratoarele verticale sunt ideale pentru a curata bucataria, scarile casei fara sa fii nevoit sa tragi dupa tine un aspirator clasic, mai greoi si mai greu de transportat dintr-un loc in altul. Sunt ideale pe o suprafata mai mica. Ce trebuie sa avem in vedere in momentul alegerii unui apirator vertical?

Puterea de aspirare. La fel ca in cazul celorlalte tipuri de aspiratoare, puterea de aspirare reprezinta principal indicator al eficientei unui aspirator vertical. In mod ideal, trebuie sa cunosti puterea utila pentru a putea gasi cel mai puternic aspirator vertical. Puerea utila reprezinta puterea reala a unui aspirator, puterea sa de absorbtie si de aspirare cu alte cuvinte. Un variaotor de putere este extrem de util pentru a putea folosi aspiratorul la putere maxima doar atunci cand este necesar. Majoritatea din aspiratoarele verticale dispun de doua moduri de utilizare: un mod normal pentru suprafetele dure si un mod Turbo sau Booster pentru suprafetele mai fragile.

Bateria si autonomia de utilizare.  Autonomia este un criteriu fundamental pentru un astfel de aparat care functioneaza pe baza de baterie. Autonomia acestor aparate variaza de obicei intre 15-50 minute. Indicat este sa alegi un aspirator cu minim 20 de minute autonomie. Tipul bateriei influenteaza in egala masura autonomia. Cele mai curente baterii sunt NiMh.

Citeste si:  Alegerea aspiratorului robot

 

Aspirator de mana. Majoritatea aspiratoarelor verticale ofera posibilitatea de a se transforma in aspiratoare de mana prin simpla apasare a unui buton. Aspiratorul de mana se foloseste pentru a curata in locurile mai putin accesibile.

Accesorii. Aspiratoarele verticale sunt echipate cu accesorii precum perii motorizate care faciliteaza aspirarea prafului pe covor sau mocheta. Peria rotativa este ideala pentru inlaturarea mizeriei de pe mocheta sau covor.

Alte elemente de care trebuie sat ii cont sunt inaltimea, greutatea si nivelul de zgomot emis de aspirator.