Microsoft se intoarce pe piata browser-ului Mac dupa 16 ani

Microsoft s-a intors pe piata browser-ului Mac in Mai moment in care a lansat prima recenzie publica despre browser-ul sau, Edge restructurat pentru macOS.

Predarea editiei ,,Canary’’ pentru macO a avut loc cu doua saptamani mai tarziu dupa ce @hoxod a incarcat pe Twitter linkul de descarcare pentru Canary si o dezvoltare mai buna de Edge pentru Mac.
La fel ca si Google Chrome, Edge a lansat mai multe elemente, care reprezinta tot mai multe versiuni stabile din browser. Canary, cel mai lipsit de incredere are update-uri zilnic, pana ce versiunea dezvoltata se reincarca saptamanal. Versiuni Stabile si Beta apar la fiecare sase saptamani.

Pentru prima data, Windows a prezentat reprelucratul Edge pentru Windows 10 in Aprilie.
Totusi, browserul a fost anuntat la sfarsitul anului trecut, cand Microsoft a anuntat ca va abandona propria tehnologie in favoarea faptului de a recrea Edge ca o aplicatie bazata pe Chromium. Chromium este proiectul cu sursa deschisa, dominata de Google. Microsoft nu a ales un termen de limita pentru lansarea unei versiuni ,,full Chromium’’ dar a spus ca browserul va fi, spre deosebire de predecesorul lui, o aplicatie cu multi-platforma care suporta Windows 10, Windows 8.1 si Windows 7, la fel ca si macOS.

Microsoft a afirmat ca Edge pentru Mac, va fi mai mult ca un port rapid de versiunea Windows-ului. ,,Microsoft Edge pentru macOS, va oferi aceeasi experienta noua de navigare pe care am vazut-o si la Windows, cu optimizari de experienta pentru utilizatori, pentru ca acestia sa se simta ca acasa pe Mac.’’ a scris echipa Edge intr-o postare. Am modificat aspectul general, si se pare ca se potriveste cu ceea ce asteapta utilizatorii macOS de la aplicatiile de pe aceasta platforma.
Noul browser este primul de Microsoft pentru linia de calculatoare personale de Mac din 2003, cand au schimbat Internet Explorer pe OS X. Din 1998 pana in 2003 IE a fost browserul pruncipal pe OS X, iar in Octombrie 2003 Apple a inlocuit pe IE cu Safari, browserul creat de Apple.