Minuni savarsite de icoane

In religia crestin – ortodoxa, icoanele sunt considerate obiecte sacre, in fata carora credinciosii se roaga, deoarece ele reprezinta calea catre Dumnezeu, sunt considerate fereastra catre Dumnezeu, prin intermediul lor credinciosii stabilesc o legatura mult mai stransa cu divinitatea. Icoanele sunt pictate de oamenii cu o iubire nemarginita fata de personajele religioase, pentru a picta o icoana pe lnga faptul ca trebuie sa fii un pictor desavarsit trebuie sa ai credinta o nemarginita. Icoanele sunt inspirate din scenele biblice, iar personajele cele mai frecvente sunt: Iisus Hristos, Fecioara Maria, Cei doisprezece Apostoli. Exista si icoane facatoare de minuni, unele dintrele ele pot fi gasite chiar in Manastirile si Bisericile din tara noastra.

Manastirea dintr-un lemn

Manastirea dintr-un lemn detine o icoana facatoare de minuni

Chiar daca suna ca ceva ce nu se poate intampla, la noi in tara, in cadrul Manastirii dintr-un lemn este pusa la loc de cinste icoana ce intruchipeaza pe Fecioara Maria cu pruncul Iisus, iar despre aceasta icoana se spune ca este facatoare de minuni, afirmatia bazandu-se pe o poveste impresionanta. Se spune ca acum ceva timp, intr-o noapte un cioban a visat ca exista un copac, care daca va fi taiat va fi gasita o icoana care intruchipeaza pe Fecioara Maria si pe Pruncul Iisus Hristos. Dupa ce s-a trezit ciobanul s-a dus exact in locul in care ii arata visul ca se afla copacul si s-a hotarat ca din acel copac sa construiasca o Biserica. Povestea este putin vaga, deoarece nu se stie exact cum a fost gasita icoana facatoare de minuni, cativa cercetatori au analizat cazul si s-a ajuns la pareri impartite, unii spun ca icoana a fost pictata in secolul IV dupa modelul unei icoane care il intruchipeaza pe Sfantul Luca, iar altii spun ca icoana este pictata mult mai recent, deoarece mai sunt inca trei modele asemanatoare in Biserici din tari diferite precum Ierusalim, Moscova si Istambul. Ce este si mai impresionant este ca pe statele a aparut o alta icoana in care este redata Judecata de Apoi.

Citeste si:  Ce inseamna look-ul clasic la rochiile de mireasa?

Icoana Facatoare de minuni din Manastirea Hadambu

O alta icoana facatoare de minuni care intruchipeaza tot pe Fecioara Maria si pe Pruncul Iisu Hristos, poate fi vazuta la Manastirea Hadambu, vestea acestei icoane s-a raspandit foarte mult astfel incat foarte multi pelerini se duc special pentru a se ruga la acea icoana. Specialistii in pictura religioasa spun ca icoana este pictata intr-un stil specific scolii de pictura iconografica de pe muntele Athos.

Biserica Coltea detine si ea o icoana facatoare de minuni

Exista si in Bucuresti o Biserica care detine icoana facatoare de minuni, aceasta poate fi gasita in Biserica Coltea , este o icoana donata de domnitorul Mavrogheni la 1786. Foarte multi pelerini au vizitat Biserica Coltea pentru icoana facatoare de minuni.