Masinile diesel si pe benzina interzise complet in 2040

Masinile diesel si pe benzina interzise complet in 2040Masinile diesel si cele pe benzina ar putea fi interzise complet la comercializare in Europa conform initiativei “ Green Deal” .

    Afla mai multe despre acest subiect

Asa cum prevede documentul „Parlamentul European așteaptă propuneri din partea Comisiei Europene pentru introducerea unor norme de poluare mai stricte pentru autovehicule (Euro 7), astfel ca din 2025 direcția să fie clară spre mobilitatea cu emisii zero”.

Cea mai importanta parte a acestuia sunt rezultatele „O planetă curată pentru toți: O viziune strategică pe termen lung pentru o economie prosperă, modernă, competitivă și neutră din punct de vedere a emisiilor de carbon”.

Chiar daca timpul in care se vor interzice este destul de mare, 2040 acest program va produce efecte mult mai devreme. Oamenii deja au inceput sa nu mai cumpere masini diesel si este foarte posibil pe viitorul apropiat unele motoare termice sa nu mai apara pe piata. Asa cum este si normal nimeni nu isi doreste sa cumpere o masina pe care sa nu o mai poata vinde peste cativa ani.

Este foarte posibil ca pe viitor sa apara masini cu motoare termice.

„Viitoarea strategie pentru mobilitate durabilă și inteligentă prevede că toate modurile de transport (rutier, feroviar, aviație și transport pe apă) vor trebui să contribuie la decarbonizarea sectorului transporturilor, în conformitate cu obiectivul de atingere a unei economii neutre din punct de vedere climatic, afirmând în același timp că aceasta va fi atât o provocare cât și o oportunitate”.

Citeste si:  BRICS Definitie

Comisia Europeana sustine acest proiect si vizeaza investitii in valoare de 1 trilion de euro pentru a sustine Green Deal.

Aceste doua documente publicate se numesc„European Green Deal Investment Plan” si „Just Transition Mechanism”. Pentru mai multe detalii te invit sa accesezi http://www.odat.ro/ si vei stii exact ce implica acest proiect atat de amplu care in scurt timp ne va afecta mai mult decat ne dam seama.