Gradul de profesionalism creste impreuna cu achizitiile firmei!

Poza woodexpert 1Daca tamplaria este hobby-ul tau, sau practici meseria la un nivel mic, este perfect in regula sa nu ai masinarii complexe. Insa, in cazul in care doresti sa avansezi si sa fi recunoscut pentru calitatea lucrarilor tale, este necesar sa investesti in unelte si masinarii de precizie. Un profesionist in acest domeniu poate sa faca un numar limitat de lucruri cu unelte manuale, insa achizitionand o masina de slefuit sau un CNC pentru lemn gradul lucrarilor va creste si la fel si numarul de clienti. Lemnul nu este un material tocmai simplu de prelucrat, iar daltile nu pot fi intotdeauna precise, in schimb un cnc pentru lemn va taia intotdeauna in locul precis, indicat de catre operatorul masinariei.

Un router CNC pentru lemn functioneaza aproape la fel ca orice alta masina CNC. O masina CNC sau un sistem controlat numeric de computer care utilizeaza software de calculator si electronice ale controlerului CNC pentru a conduce un sistem mecanic. Folosind aceasta configurare, este posibil sa se obtina o precizie mult mai buna decat un operator uman.

Un router CNC traditional se poate deplasa si taia in trei directii, la care se face referire de obicei la directiile X, Y si Z. Axa X este de obicei cea mai lunga dintre cele trei care alearga din fata in spate. Axa Y ruleaza de la stanga la dreapta in timp ce axa Z ruleaza in sus si in jos. Mai jos puteti vedea fiecare axa etichetata, respectiv.

Citeste si:  La ce varsta va puteti inscrie copiii la un curs de limba engleza?

Aceste masini sunt foarte eficiente in sensul ca functioneaza in toate cele trei directii la unison aproape perfect, oferind acestei masini capacitatea de a sculpta forme complexe.

Controlerul CNC si sistemul computerului functioneaza impreuna ca „creier” pentru aceste masini, spunand motoarelor si sistemului de actionare ce directie sa se deplaseze si cat de departe. Desigur, computerul trebuie sa primeasca un design.

Cele mai multe modele incep intr-un format digital, cum ar fi un desen dxf sau un alt format similar. Utilizatorul va folosi apoi un pachet software CAM impreuna cu software-ul controlerului CNC furnizat. Aceste tipuri de software convertesc o imagine digitala 3D sau 2D intr-un cod de cale de instrument, cum ar fi codul G.

Calculatorul converteste apoi aceste comenzi intr-un semnal digital pe care il transmite catre controlerul CNC care converteste semnalul digital in tensiuni si curenti variabili care controleaza sistemele de actionare mecanica.

Cele mai multe dintre acestea sunt mult mai multe decat ar trebui sa stie cineva care opereaza un router CNC pentru lemn. De obicei este plug and play. Interfata cu utilizatorul variaza in functie de tip sau producator, dar procesul general este acelasi. Incepeti cu un design digital si apoi utilizati software suplimentar pentru a face cai de instrumente pe care masina sa le urmeze.

Citeste si:  3 Tipuri de materiale naturale ideale pentru hainele copiilor

Fusul este partea masinii care efectueaza taierea. Ganditi-va la acesta ca la routerul real, cum ar fi un router standard pentru lemn. Fusul routerului este clasificat in functie de puterea sa, puterea calului in unitati engleze si Watt in unitatile SI.

Un expert este intotdeauna pregatit pentru orice situatie si foloseste aparatura moderna pentru prelucrarea lemnului deoarece stie ca munca de calitate va fi intotdeauna apreciata si recomandata de catre clienti.