Hormonul de crestere – detalii despre somatotropina

vand steroiziHormonul de crestere cunoscut sub numele de somatotropina,  este produs de glanda hipofiza. Deschiderea hormonului de crestere si utilizarea sa în medicina ofera o sansa la viata multor oameni care sufera de boli genetice de crestere liniara. Hormonul de crestere si efectele sale asupra organismului uman, a devenit un subiect interesant nu numai pentru medici si cercetatori. Un numar mare de sportivi sunt interesati de posibilitatea de aplicare a hormonului de creltere, cu scopul de a obtine rezultate. În ciuda popularitatii tot mai mari a medicamentelor care contin hormoni de crestere, sunt puse totusi o serie de întrebari. Cum functioneaza aceste medicamente pentru cresterea masei musculare corporale? Exista efecte secundare dupa utilizare? Sub ce forma este mai bine sa cumperi hormonii de crestere si la ce preturi?

Functiile care aduc hormonul de crestere în coprul uman, sunt destul de extinse. Acest lucru este în primul rând un stimulent al cresterii si reînnoirii tesuturilor ale organelor interne. De asemenea, hormonul de crestere are un efect pozitiv asupra cresterii cantitatii si calitatii celulelor musculare. De o mare importanta este hormonul de crestere si de producere a glucozei. Hormonul de crestere inhiba procesul de îmbatrânire si de distrugere a organismului, stimuleaza procesele de regenerare, transforma tesutul adipos în masa musculara, scade colesterolul, întareste oasele si normalizeaza starea tesuturilor si organelor, inclusiv pielea si parul. Afecteaza creietul pozitiv, îmbunatateste capacitatea mentala, are un efect de rigidizare prin stimularea sistemului imunitar si de asemeni, creste libidoul.

Citeste si:  1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei

În bolile cardiovasculare, rolul central al hormonului de crestere, poate fi urmarit la oamenii care au prea mult sau prea putin, iar la pacientii care sufera de deficit de hormon de crestere si a celor care sufera de acromegalie – o boala asociata cu supraproductia de hormon de crestere, au mai multe sanse de a muri de boli de inima. Conform studiilor, între hormonul de crestere  si bolile de inima exista o relatie în forma de U. Este periculos atunci când ai prea mult si este periculos atunci când ai prea putin. Dar în cazul în care organismul are nevoie de o cantitate de hormon de crestere, efectul sau pozitiv asupra inimii este cu adevarat magic.

Hormonul de crestere a ajutat si ajuta în continuare mii de oameni sa scape de boli cronice, prelungind viata activa si prevenind dezvoltarea diferitelor boli sistemice. Exista multe clinici care sunt angajate în aceasta terapie, la cel mai înalt nivel profesional, obtinând rezultate excelente. Este pacat ca în unele tari acest hormon de crestere este considerat un drog interzis sportivilor, gasind utilizare terapeutica numai în rândul medicilor entuziasti. Desigur, în medicina, utilizarea hormonului de crestere necesita o supraveghere constanta medicala, sondaje regulate si monitorizarea parametrilor sanguini, cu alte cuvinte, selectarea dozei optime se face pentru fiecare caz în parte si trebuie efectuat de catre un medic calificat. Pentru sportivi si cei ce vor sa-si creasca masa musculara, trebuie sa urmeze indicatiile stricte din prospect sau  recomandarea medicului curant.

Citeste si:  Smartphone – coronavirus poate supravietui pana la 96 de ore

Doza recomandata este în jur de 5 U.I. circa de 10 saptamâni. Acest hormon de crestere formeaza un mediu anabolic în organism si în general ajuta la cresterea muschilor scheletici, putând stimula refacerea cartilagiilor mai ales pentru halterofili.