Ce trebuie sa stiti despre fotografie

Fotografiatul este sau pare a fi una din cele mai simple activitati. Acum fiecare are o camera de fotografiat, fie profesionista fie ub forma de smart phone, tableta sau camera normala digitala, si fiecare din noi facem fotografii, dar trebuie sa ne amintim ca inclusiv diamantele au fost la inceput carbuni. Ceea ce este astazi o cativitate simpla si usoara, in trecut era drastic mai complicat.

fotografii

Lucruri de stiut despre fotografie si camerele de fotografiat

Prima camera digitala a fost creata in decembrie 1975 de Steve Sasson care lucra ca inginer la Eastman Kodak. Camera cantarea 8 kg si facea fotografii de 0,01 mega pixeli alb negru si dura in jur de 23 de secunde pentru a face o fotografie.

In 1827 Joeph Nicephore Niepce a facuta prima imagine fotografica folosind o camera obscura. Inainte de asta oamenii foloseau camera obscura pentru a vedea planse sau pentru a desena.

Prima fotografie din aer a fost facuta de fotograful francez Gaspar Felix Tournachon in 1857. Acesta zbura cu balonul si a acut fotografia in timpul unei expeditii.

Cea mai scumpa camera de fotografiat de pe planeta a fost Leica O-Series, aparuta in 1923, si a fost vanduta contra unei sume de 279 milioane de dolari.

Fratii Lumiere au introdus pentru prima data culoarea in fotografie in 1907

Citeste si:  5 sortimente de cafea macinata Lavazza pentru o zi plina de energie

Cea mai faimoasa utilizare a camerelor Hasselblad a fost in timpul misiunilor Apollo cand primul om a aterizat pe luna. Aproape toate fotografiile facute in aceste misiuni au fost realizate cu camere Hasselblad. Echipa a fost nevoita sa lasa in jur de 12 camere pe luna pentru a face loc probelor luate din roci si sol.

Substantele chimice utilizate pentru developarea fotografiilor si numesc fixativi fotografici. Acestia erau periculosi si otravitori si daca erau ingerati puteau cauza moartea.

Potrivit statisticilor din august 2013, utilizatorii Facebook au uploadat in jur de 350 de milioane de fotografii pe zi si exista un total de 140000 de milioane de fotografii uploadate pe facebook.

Fotografia unui copil Sudanez rapid de un vultur este una din cele mai triste fotografii din lume. Aceasta poza a fost facuta de Fotograful Kevin Carter care a castigat premiul Pulitzer pentru ea. Trei luni mai tarziu acesta s-a sinucis.

Recordul mondial pentru cel mai mare numar de fotografii realizate la o competitie fotografica apartine lui Vereniging Wikimedia care a realizat 168208 fotografii cu monumete de pe 1 iulie 2011 pana pe 31 septembrie 2011.

Cea mai mare colectie de camere de fotografiat cuprinde 4425 camere vechi.