Monica Anisie le cere inspectorilor scolari sa monitorizeze orele online

Monica Anisie le cere inspectorilor scolari sa monitorizeze orele onlineMonica Anisie, Ministrul Educatiei si Cercetarii a facut apel luni la inspectorii scolari generali ca sa poata intensifica activitatea de monitorizare a lectiilor care se desfasoara online.

Descopera pe acest site mai multe stiri din domeniul educatiei.

      Iata ce a mentionat Ministrul Educatiei si Cercetarii

„Fac un apel către inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi, inspectorii şcolari din cadrele inspectoratelor şcolare să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online şi spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară aceste activităţi didactice în sistem online”, a spus ministrul Educatiei.

Monica Anisie a mai mentionat ca in aceasta perioada ministerul va realiza impreuna cu inspectoratele scolare mai multe activitati de inspectie, mai exact de monitorizare a activitatilor didactice care au loc in sistem online.

„MEC va realiza în această perioadă împreună cu inspectoratele şcolare activităţi de inspecţie, de monitorizare. De altfel şi sindicatele au fost cele care au dorit să participe alături de inspectorate la aceste activităţi de monitorizare a activităţilor didactice desfăşurate în sistem online”, a mai mentionat aceasta.

Monica Anisie, Ministrul Educatiei si Cercetarii a mai spus ca modelele pentru examenele nationale vor  fi publicate pe site-ul ministerului astfel incat toti elevii sa poata vedea ce implica acest examen. Situatia actuala din tara este foarte dificila si elevii si studentii au nevoie de foarte multa intelegere dar si de tot ajutorul posibil atat din parte dascalilor cat si din partea parintilor. Nu este deloc usor sa asimileze toate informatiile de care au nevoie atunci cand toate cursurile se desfasoara in mediul online.

Citeste si:  6 obiceiuri sanatoase de “furat” de la scandinavi

Foarte multi copii invata in sistem online

Ministrul Educatiei a anuntat ca aproape un million de copii invata in mediul online. Ministrul a mai afirmat ca potrivit raportarilor transmise de inspectoratele scoalare un numar de 8.797 de scoli sunt in scenariul verde in timp ce 5.029 sunt in scenariul galben si  3.830 sunt in scenariul rosu.

„Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ un milion de copii. În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţi de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online”, a mai spus Monica Anisie, Ministrul Educatiei si Cercetarii.