Atunci cand construim propria locuinta, este bine sa apelam la furnizori de incredere precum e-izolatii.ro, pentru a fi siguri ca achizitionam materiale de calitate omologate. Acest magazin ofera o gama vasta de produse printre care si termosistem fatada si vata bazaltica la preturi avantajoase, iar calitatea este cea mai buna.
Termosistemul se refera la folosirea unor materiale termoizolante pentru peretii exteriori ai unei constructii, fie ca este vorba de zidarie, beton si chiar lemn sau metal.
Materialul principal al sistemului poate fi polistiren expandat, polistiren extrudat sau vata minerala bazaltica. Un rol foarte important il joaca si adezivul prin gradul de elasticitate si prin rezistenta la cicluri de inghet-dezghet. Un termosistem mai contine si accesorii: plasa de armare, profile de montaj si dibluri, iar imbinarile placilor se umplu cu poliuretan spuma sau lichid.
Asa cum se intelege din denumire, un termosistem este necesar in primul rand pentru termoizolarea exterioara a unei locuinte. Avatajul principal il reprezinta reducerea costurilor pentru incalzire pe perioada iernii si pentru racire in timpul verii.
Un avantaj la fel de important al unui termosistem este izolarea fonica, astfel, nu vei mai fi deranjat de zgomotele din exterior. Poluarea fonica prezinta un risc mare pentru sanatatea omului si poate cauza stres, tulburari ale somnului, hipertensiune, tinnitus (perceptia unor sunete in urechi desi acestea nu exista la exterior) si poate duce chiar la pierderea treptata a auzului.
Termosistemul mai are rol si de a proteja peretele de umezeala. Depasirea nivelului optim de umiditate (intre 40 si 50%) poate cauza aparitia igrasiei si a mucegaiului, aparitia acarienilor, deformarea mobilei si a parchetului, mirosuri neplacute.
Conceputa pentru izolarea exterioara a cladirilor, vata bazaltica este regasita sub forma de placi pentru a facilita acest lucru. Placile de vata bazaltica sunt rigide, realizate din rasini de fenolformaldehidice produse din condensarea fenolului cu formaldehida.
Acest material este pozitionat in topul cautarilor pentru ca nu este un material toxic, mediul inconjurator neavand de suferit din cauza vatei bazaltice. Acest aspect constituie un avantaj pe care multi il iau in calcul in momentul achizitionarii.
Acesta este unul dintre cele mai bune materiale izolatoare din tara, fiind folosit in fonoizolatii, termoizolatii si tratamente acustice pentru pereti, camere sau pardoseli, iar acesta se gaseste in magazinele de specialitate doar pe comanda. Totusi, nu este un dezavantaj pentru ca vata bazaltica este un produs premium. Magazinele nu tin pe stoc vata bazaltica aceasta livrandu-se doar in cantitati mari.
Avantajele principale ale vatei bazaltice:
-este unul dintre cele mai bune materiale izolatoare pentru ca ofera o izolatie termica excelenta. Astfel, in comparatie cu polistirenul, vata bazaltica iese invingatoare;
-textura din care este facuta este una aerata, lasand astfel peretele pe care este aplicata sa respire;
-are in compozitia sa microparticule de sticla. Din acest fapt rezulta ca rozatoarele sau gandacii nu vor distruge izolatia;
-are o rezistenta la caldura deosebit de mare, ajungand pana la o temperatura de 850°C;
-modul de distribuire al vatei bazaltice bucura cumparatorii pentru ca aceasta poate fi achizitionata sub forma de lamele sau placi.
Izolarea locuintei este una din invstitiile principale pe care o persoana trebuie sa le faca, fie vorba de o casa noua sau de o locuinta cumparata la mana a doua.
Izolatia este cel mai eficient mod de a imbunatati eficienta energetica a unei case. Izolarea anvelopei cladirii ajuta la mentinerea caldurii in timpul iernii, dar la mentinerea caldurii in timpul verii pentru a imbunatati confortul si a economisi energie. Izolarea unei case poate economisi 45-55% din energia de incalzire si racire.
Izolatia actioneaza ca o bariera in calea fluxului de caldura. Va poate face casa mai confortabila prin reducerea cantitatii de caldura care iese in timpul iernii si reducerea cantitatii de caldura care intra vara. Izoland, va puteti reduce semnificativ facturile de incalzire si racire si puteti contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Cu cat valoarea R a izolatiei este mai mare, cu atat incetineste fluxul de caldura si functioneaza mai bine. Valoarea R determina eficienta izolatiei.
Avantajele izolatiei:
-Reduce costul incalzirii si racirii cu peste 40%;
-Se plateste pentru sine in aproximativ cinci pana la sase ani;
-Datorita utilizarii mai reduse a energiei pentru incalzire sau racire, economiseste resurse neregenerabile si reduce emisiile de gaze cu efect de sera;
-In cele mai multe cazuri elimina condensul pe pereti si tavan.
Majoritatea materialelor termoizolante au proprietati de izolare acustica. Desi plafoanele si peretii pot fi izolati, pierderile de caldura vor aparea totusi iarna daca exista suprafete mari de sticla neprotejata sau prin orificii de perete fixe si goluri si fisuri in jurul usilor exterioare.
Prin urmare, pentru a izola in mod eficient o casa, trebuie sa efectuati urmatoarele:
-Izolatie pentru tavan;
-Izolatie de perete;
-Izolatie in pardoseala;
-Etansare la tiraj (etansarea tuturor golurilor din jurul usilor si ferestrelor);
-Geam termopan.
Dupa cum putem observa izolarea locuintei este o investitie care se revarsa pe mai multi ani, iar costul initial al materialelor vor fi imediat amortizate. Daca facem diferenta intre o casa noua construita in ultimii 20 de ani si o casa construita la inceputul anilor 60 sau 70, observam ca temperaturile raman constante, iar urmele de igrasie inexistente in casele izolate corespunzator cu material termosistem fatada si vata bazaltica. Magazinul e-izolatii.ro este furnizorul de icnredere pentru cei care vor sa faca treaba ca la carte pentru a obtine doar rezultate 100% satisfacatoare!