Microsoft vrea ca aplicatia pentru Android sa devina stilul sau Fluent Design

Windows Phone si Windows 10 Mobile au murit, dar acest lucru nu a oprit eforturile mobile ale Microsoft. Compania a trecut de la o companie hardware care vinde smartphone-uri la o companie care doreste ca utilizatorii sa-si foloseasca aplicatiile pe Android si iOS, duopolul care domina industria de sisteme de operare mobila. In acest scop, Microsoft are un intreg portofoliu de aplicatii pentru prima parte, variind de la Microsoft Office (recent integrat intr-o singura aplicatie), Outlook, OneDrive, OneNote, Translator, Edge, Lista de activitati, Launcher si multe altele.

Toate aceste aplicatii au fost concepute folosind MDL 2, limbajul de proiectare pe care Microsoft l-a folosit la proiectarea Windows 10, care a reusit in sine limbajul de design Metro / Modern al Windows 8 si Windows Phone. In 2017, totusi, Microsoft a anuntat ca un nou sistem de design denumit „Fluent Design” va fi limbajul sau de proiectare care va merge inainte si ca va fi o reinnoire a MDL 2. De atunci, versiunile mai noi de Windows 10 au inceput sa incorporeze principiile Fluent Design. Acum, Microsoft a conceput o versiune nascuta pe mobil de Fluent si doreste ca dezvoltatorii de aplicatii sa adopte limbajul de design.

Microsoft a reproiectat deja Outlook, OneDrive, Word, Excel si PowerPoint cu un design mobil Fluent, iar compania spune ca utilizatorii se pot astepta la curand noi versiuni de echipe, Yammer si Planner. Echipa de proiectare Microsoft a explorat scenarii pentru experiente cu ecran dublu (cum ar fi Surface Duo) si afirma ca a creat seturi de instrumente UI pentru dezvoltatorii externi.

Citeste si:  Masinile sunt reglementate pentru siguranta - de ce nu tehnologia informatiei?

Fluid este o tehnologie care imparte experiente vaste in componente dinamice, in timp real, ideale pentru scenarii mobile. Filozofia mobila a Microsoft este aceea de a creste productivitatea mobila a utilizatorilor, folosind terminologie precum microproductivitate si micro-sarcini (cum ar fi scrierea unui singur paragraf dintr-un document Office in locul intregului document). Conform Microsoft, exista mult mai multe care pot fi realizate cu productivitatea mobila, iar compania observa ca utilizatorii realizeaza rareori la fel de mult pe telefon ca pe un computer, cu exceptia pietelor pentru primele dispozitive mobile si numai pentru mobil ca India si China.