Windows 10 – sfaturi utile pentru un calculator mai rapid

Daca vrei ca Windows 10 sa ruleze mai rapid pe calculatorul tau incearca ideile urmatoare.
Schimba setarile de alimentare
Daca folosesti Windows 10 in mod Power saver nu faci decat sa incetinesti calculatorul. Acest mod iti reduce performanta, pentru a salva energie. Schimbarea modului in performanta Inalta sau Balansata, o sa ii dea boost instant performantei. Setarile poti schimba in Control Panel, modul Balansat este recomandat, pentru ca performanta Inalta foloseste cea mai multa energie.
Dezactiveaza programele ce ruleaza in fundal
Un motiv pentru care Windows 10 poate sa mearga prea lent este urmatorul- sunt pornite programe pe care probabil nici nu le folosesti. Dezactivandu-le, Windows-ul o sa fie mai rapid. Asta o poti face in Control Panel, ce se poate deschide usor apasand simultam butoanele Ctrl-Shift-Esc.
Opreste Windows Tips and Tricks
Din moment ce folosesti Windows 10, Windows se uita la ce faci si iti ofera idei cu privire la ce ai mai putea face. De multe ori ideile acestea nu sunt folositoare, doar incetinesc calculatorul. Se poate opri in setarile de Notificari si actiuni.
Curata-ti hard disk-ul
Daca ai hard disk-ul plin de fisiere, pe care nu le folosesti, acestea iti pot incetini performanta calculatorului. Windows 10 are un program surprinzator de folositor pentru asta, numit Storage Sense. Programul iti monitorizeaza calculatorul, apoi iti sterge fisierele vechi, nefolosite.
Dezactiveaza animatiile si efectele vizuale
Windows 10 are niste animatii si efecte vizuale foarte interesante. La calculatoarele mai noi, acestea probabil nu o sa afecteze performanta, dar in ceea ce priveste performanta unui dispozitive mai vechi, poate fi o lovitura. Pentru a le opri, in casuta de cautare scrie sysdm.cpl, apoi apasa Enter. Asta lanseaza System Properties, pe sectia Performance cauta setari. O sa vezi o lista variata de animatii si efecte speciale. Daca ai timp poti sa le personalizezi, sau poti simplu sa lasi pe Windows sa opreasca efectele pentru o performanta mai buna.

Citeste si:  Patru pasi simpli pentru a curata laptopul de praf

Incearca ideile acestea si o sa observi ca Windows 10 merge mai rapid pe calculatorul tau.