Excelenta sursa de Vitamina C, mango este un fruct extrem de apreciat pe post de desert sau in preparate dulci-sarate.
Spre deosebire de ale fructe proaspete, mango contine mai putine fibre si este mai degraba bogat in glucide. In schimb, poseda o cantitate bogata de Vitamina C, pretioasa pentru imunitate si sanatate, mai ales in aceasta perioada rece. Vitamina C participa la productia si la reinnoirea de globule albe, principalele atuuri ale noastre impotriva bolilor. Un mango de aproximativ 200g contine in jur de 57mg de vitamina C, adica jumatate din nevoile noastre zilnice.
Faptul de a consuma mango in mod regulat contribuie la imbunatatirea absorbtiei fierului de origine vegetala, asta datorita continutului bogat de Vitamina C.
Un anti-aging delicios. Mango isi datoreaza culoarea portocalie prezentei carotenoidelor, antioxidanti puternici capabili sa ne protejeze celulele de atacurile radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea prematura. Pentru a alege un mango copt nu trebuie sa te orientezi dupa culoare, care se schimba in functe de varietate. Un mango copt trebuie sa fie moale la atingere. Crud sau fiert, mango se potriveste de minune cu carnea si cu pestele. Alaturi de chutney, ii confera o nota de exotism si se poate consuma impreuna cu un iaurt la micul dejun.
Ne ajuta sa ne tinem greutatea sub control. Mango are un mare potential atunci cand vine vorba despre controlul greutatii. Cercetari recente sugereaza faptul ca mango si fitochimicalele din compozitia sa au posibilitatea de a suprima celulele grase si genele corelate cu grasimea din corpul nostru. Un alt studiu arata faptul ca mango, mai exact coaja acestuia, inhiba formarea tesuturilor grase intr-un mod similar cu un antioxidant cunoscut sub numele de resveratrol.
Este pur si simplu delicios si plin de savoare atunci cand il consumi simplu, ca atare. Dar si in salate sau in smoothie.