Apple va fi mai strict in materie de tracking in 2021

Din 2021, Apple anunta faptul ca va putea elimina aplicatiile care urmaresc utilizatorii fara consimtamantul lor. App Store va vedea astfel disparand unele aplicatii ceea ce va permite intarirea confidentialitatii utilizatorilor de iPhone. Toate acestea vin in sprijinul unei industrii ale publicitatii deja in alerta de la prezentarea iOS 14.

Cu putina intarziere, Apple va tine cont de unele reguli, din 2021. Aceste reguli se refera la viata privata si la datele utilizatorilor. Pana in momentul de fata, principalii actori din domeniul publicitatii si dezvoltatorii de aplicatii folosesc adesea identifianti sau un cod format din cifre sau din litere proprii fiecarui aparat in parte vandut de Apple. Anul viitor, odata cu actualizarea noului sistem de exploatare iPhone, dezvoltatorii si creatorii de aplicatii ar trebui sa ceara autotrizatia pentru a avea acces la IDFA unui utilizator prin intermediul unui proces special. Aceasta noutate ar trebui sa reduca rentabilitatea anunturilor publicitare.

Craig Federighi, vice-presedinte senior in cadrul ingineriei digitale Apple, a declarat, in cadrul unui discurs cu ocazia organzarii unei conferinte europene pe teme vietii private, ca unii actori din domeniul publicitatii fac presiuni impotriva acestor eforturi, sustinand faptul ca ATT le va distruge modelul economic. Industria se va adapta, cum a facut-o in numeroase randuri, fortata fiind de imprejutari si cand au inceput sa fie introduse primele masuri de prevenire impotriva urmaririi nedeclarate.

Citeste si:  Cum deosebim un print flyere profesionist de unul mediocru?

Apple va propune protocolul Oblivious gandit de catre Cloudfare
Cloudfare a elaborat in colaborare cu Apple conceptia unui nou protocol care vizeaza protectia datelor utilizatorilor. Numit Oblivious DNS over HTTP, acest protocol vizeaza sa anonimizeze informatiile trimise inainte ca un site web sa poate sa le acceseze. Protocolul folosit in curand de Apple va functiona gratie introducerii unui server proxy intre aparat si serverul DNS. Un nivel de securitate suplimentar este in egala masura introdus datorita partii DOH.