Care sunt superalimentele contra oboselii?

Iarna mai ales, sistemul nostru imunitar este mai slab si supus la grele incercari. Dar pentru a-ti regasi vitalitatea si pentru a-ti optimiza capitalul atunci cand vine vorba despre sanatate, superalimentele sunt cea mai buna alegre. Stiai asta? Pe care trebuie sa alegi si cum le poti consuma? Vei afla in cele ce urmeaza.

Camu- camu. Este cel mai bogat fruct in vitamina C. Chiar mai bogat decat Acerola, deja foarte bogat si el in vitamina C. Se poate gasi destul de rar sub forma proaspata, dar se poate consuma sub forma de supliment alimentar sau pudra, in compoturi sau diluat in apa. Este un super fruct ideal pentru a intari sistemul imunitar si a evita starile de oboseala.

Cacao cruda. Cacao cruda este una din cele mai bogate alimente in magneziu. Daca vei alege sa consumi acest aliment sub forma cruda, isi va pastra intreaga valoare nutritionala, ramanand un aliment ideal pentru a regla stresul.

Polenul. Polenul este energizant si revitalizant. Deoarece contine enzime, poate facilita digestia si permite intarirea sistemului imunitar si intarirea florei intestinale. Este un super-aliment complet care se poate lua timp de 6 saptamani, in cura, pe timp de iarna si la schimbarile de anotimp.

Semintele de susan. Susanul face parte din categoria alimentelor oleaginoase care contine numerosi antioxidanti foarte benefici pentru sanatate. Semintele de susan mai contin si zinc, fier, calciu, dar si magneziu si oligoelemente.

Citeste si:  Alimente de consumat in luna martie

Algele. Algele reprezinta si ele cea mai buna alegere datorita faptului ca acestea contin foarte mult iod. Iar iodul intra in compozitia hormonilor tiroidieni care pot regla temperatura corporala, pot controla metabolismul si contribuie la productia de energie si de caldura.

Migdalele. La fel ca si toate fructele oleaginoase, migdalele sunt foarte bogate in grasimi bune, mai ales in omega 3. Vor hrani astfel creierul si sunt foarte bune pentru sanatatea cardio-vasculara.

Laptisorul de matca. Poate reduce oboseala psihica sau intelectuala si poate intari in acelasi timp sistemul imunitar.