Intretinerea perucilor sintetice – secrete profesionale

Perucile sintetice sunt mai usor de intretinut decat daca a-ti avea peruci din par natural. Nu aveti nevoie sa remodelati peruca dupa fiecare spalare, precum ati face cu o peruca din par uman. Cu toate acestea, este important sa se sublinieze ca sampoanele si alte produse de ingrijire pentru par natural sunt improprii pentru perucile sintetice. Chiar si cel mai bland sampon pe care l-ati putea folosi pe parul dumneavoastra este prea puternic pentru fibrele sintetice utilizate in aceste peruci. Acelasi lucru se poate spune despre spumele de par, spray-urile si gelurile – nu incercati sa le folositi pe o peruca sintetica.

In schimb, utilizati sampoane, balsamuri si spray-uri special formulate pentru perucile sintetice. Cele mai multe site-uri care vand peruci ofera, de asemenea, si accesorii de peruci, asa ca este inteligent sa alegeti un sampon de peruci, balsam si spray atunci cand comandati peruca.

peruci sintetice

Un alt lucru de retinut este faptul ca perucile sintetice nu pot fi aranjate cu placi de par, ondulatoare sau uscatoare. De fapt, orice caldura poate distruge peruca, asa ca fiti atent sa o tineti departe de lampi, cuptoare, etc.

Spalarea perucilor sintetice pas cu pas

O peruca sintetica nu are nevoie sa fie spalata foarte des – dupa 10 sau 12 purtari este de obicei suficient. Totusi, este posibil sa trebuiasca sa va spalati peruca mai des daca utilizati o multime de spray-uri sau spuma. Fiecare spalare scurteaza durata de viata a perucii, asa ca sfatul nostru este sa incercati sa nu folositi produse de styling in mod excesiv si nu spalati peruca pana nu pare ca are nevoie sa fie spalata.

Citeste si:  Jucarii de lemn potrivite pentru un copil de 2-4 ani

1. Indepartati incurcaturile usor cu degetele si periati peruca. Singura exceptie este peruca foarte creata – nu incercati sa o periati.

2. Umpleti un bazin cu apa rece (apa fierbinte poate deteriora peruca), amestecati un pic de sampon pentru peruca sintetica in ea si puneti peruca in apa. Lasati-o la inmuiat timp de aproximativ 5 minute.

3. Agitati peruca in apa, dar nu frecati fibrele.

4. Clatiti peruca sub jet de apa.

5. Scuturati apa in exces de pe peruca si intindeti-o pe un prosop pentru a se usca. Alternativ, puteti sa o puneti pe un suport de peruci.

6. Periati peruca atunci cand este complet uscata. Din nou, nu periati perucile care sunt foarte crete.

Dupa cum puteti vedea, grija pentru o peruca sintetica este foarte usoara. Si avand o peruca sau mai multe peruci de stiluri diferite va poate ajuta sa va schimbati look-ul intr-o clipa.

Salvează