Informatii despre repatrierea decedatilor din Europa

repatriereSuflet indurerat, tu stai aici in tara, si gandul tau este indoliat! Cel drag a murit departe si durerea este dublata de un sentiment de vinovatie: nu ai putut sa ii fii aproape in ultimele clipe si sa-l incurajezi sa plece linistit intr-o lume mai buna.

Se spune ca este un blestem sa mori singur, printre straini si fara lumanare.

Nu ai fost acolo, sa ii pui mana pe frunte si sa ii stergi broaboanele de sudoare cauzate de durerile mortii, dar esti aici si vei face dreptate.

Inmormantarea se va face acasa si toti cei care l-au cunoscut si pretuit, se vor strange la priveghi sa ii aduca un ultim omagiu si flori.

Va fi o durere rostita prin flori funerare, coroane funerare si jerbe funerare si lumanari aprinse.

Dar ce stii tu despre repatrierea decedatilor din Europa?

Nu te descuraja! Nu este important sa stii totul despre repatrieri, poti afla oricand de pe site-ul celei mai bune firme de pompe funebre ceea ce iti este de folos.

Tu poti sa stai acasa si sa traiesti intens durerea, in timp ce in Franta, in Anglia, in Portugalia, in tara europeana in care a decedat cel drag, specialistii de la pompe funebre se mobilizeaza ca tu sa te intalnesti pentru ultima data cu cel drag, iar cei care l-au cunoscut sa vina la priveghi din respect pentru el si sa-i aduca flori si lumanari.

Citeste si:  Stories pe Facebook si Instagram: de ce sunt atat de importante

Infiintarea acestor firme reprezinta o mangaiere pentru apartinatori care plecau cu lacrimile pe obraz prin oras sau intr-o alta tara sa il aduca acasa pe cel care le-a fost drag.

Durerii sufletesti se adaugau noptile de insomnie si esecurile cauzate de birocratie si de lipsa de experienta.

Decesul unei persoane apropiate este o povara sufleteasca greu de dus, dar ajutorul pe care il ofera firmele de pompe funebre nepretuit.

Persoanele care au pierdut pe cineva drag in spatiul european trebuie sa stie urmatoarele:

-firmele de pompe funebre specializate in repatrieri stiu exact ce norme de repatriere are fiecare stat european in parte. Apartinatorii trebuie insa sa aleaga perfect partenerul de incredere care sa le aduca trupul decedat al celui drag acasa. Succesul repatrierii consta in alegerea corecta a firmei pe care o face apartinatorul. Alegi corect dupa urmatoarele criterii:

  1. evaluarile clientilor. Parerile clientilor sunt importante si omul ajutat in cea mai grea perioada a vietii lui este recunoscator si cinstit.
  2. programul firmei si seriozitatea acesteia. Daca informatiile se contrazic intre ele, este cazul sa alegi alta firma de pompe funebre.

Nu prezinta incredere firma care are afisat program non stop, dar cand doresti sa vorbesti cu cineva, nu iti raspunde nimeni la intrebari.

  1. structura site-ului. Un site organizat demonstreaza faptul ca intreaga echipa este coordonata de catre o persoana energica si repatrierea va decurge conform planului.
  2. informatiile complete despre repatrierile din statele europene afisate la vedere pe site. Poate nu ai timp sa le citesti pe toate, dar ei iti demonstreaza ca stiu si ca au trecut de aceste probe practice de examen in tarile respective.
Citeste si:  Vrei o traducere din Kusunda în Română?

Suflet indurerat, repatrierea este greu de organizat, dar nu renunta la sansa ta si a decedatului de a sta fata in fata inainte de despartirea finala, fiindca acest lucru iti va linisti inima!

Daca nu primesti sicriul si nu il vezi coborand in mormant, te vei chinui toata viata si te vei invinovati ca ai comis o grava nedreptate: aceea de a abandona pe cineva apropiat in clipa in care era lipsit de aparare printre straini!

Apartinatorii nu se deplaseaza in tara in care a avut loc decesul, nu trebuie sa recunoasca defunctul, sunt lipsiti de aceste experiente traumatizante si de alergatura.

Cu toate acestea mi se pare normal sa stie ce etape se parcurg in cazul unei repatrieri si cat de mult muncesc cei implicati in acest proces complex.

In timp ce o echipa preia decedatul si in sala autorizata il pegatesc de repatriere, cineva pune la punct piesa cu piesa dosarul de repatriere.

Actele insotitoare ale transportului funerar sunt obligatorii in toate statele europene, iar in Germania se obtin pe baza programarii la institutiile statului.

Repatrierea in sicrie speciale este o alta norma europeana care are in vedere perfecta conservare a trupului lipsit de viata si protejarea celor care manipuleaza sicriul sau asista le priveghi.

Ganditi-va ce greu ar fi ca decedatul sa vina cu capacul descoperit 2000 de kilometri, iar motorul masinii funerare sa faca fata cu greu caniculei de afara si sa ii mentina temperatura de care are nevoie! Dupa aceasta calatorie lunga, acelasi sicriu descoperit sa fie depus la capela si zeci sau sute de oameni sa stea in acceasi incapere cu un trup neinsufletit care cu toata imbalsamarea de calitate incepe sa se descompuna.

Citeste si:  Rezervatiile naturale din judetul Valcea

Am vazut un astfel de decedat care arata mai bine ca in viata, dar a fost plimbat in mai multe orese din tara si tinut vreo 4-5 zile pana la inmormantare si cu tot machiajul special de calitate, in ultimele doua zile incepuse sa se innegreasca.

Apartinatorul ar trebui sa apere el imaginea defunctului si sa decida punerea capacului, cand acesta da semne ca a intrat deja in proces de descompunere sau cand este desfigurat.

In orice situatie interesele defunctului primeaza, chiar si in normele de repatriere care la inceput par atat de rigide.

Mai bine vezi un sicriu elegant si perfect curat insotit de un tablou reusit de al defunctului, decat sa vezi in sicriu un chip desfigurat de chinurile mortii, de drumul lung pe care l-a strabatut si de asteptare!