Lamborghini investeste 2 miliarde de euro pentru masinile electrice

Lamborghini se va lansa in productia de masini electrice si hibride incepand cu anul 2024. Pana in 2024 urmeaza sa investeasca suma de 2 miliarde de euro.

Pe masura ce lumea se gandeste din ce in ce mai mult si mai des la impactul actiunilor asupra planetei, si industria auto incearca din rasputeri sa se schimbe, incearca sa devina o versiune mai buna. Constructorii cunoscuti au urmat mereu tendintele dictate de opinia publica insa schimbarile se pare ca dureaza, mai ales in sectorul masinilor de lux, care dispune de o clientela mai fidela traditiilor.

Dar, chiar si in aceste companii care par atemporale, virajul spre masina electrica apare la capatul tunelului drept o certitudine. Printre numele cunoscute care au facut deja acest pas se numara Porsche si Lexus si intr-o mai mica masura Mercedes si Audi care, chiar daca sunt prezenti in lumea masinii electrice nu sunt marci de lux in adevaratul sens al cuvantului.

Lamborghini si masinile electrice

Exista companii cum este Lamborghini care se pregatsc intens pentru tranzitia spre masinile electrice. Si Ferrari pregateste cea mai importanta schimbare din istoria sa. Este pe cale sa renunte la schimbarea moatoarelor pe benzina sau diesel in favoarea bateriilor lithium.

Lamborghini, marca originala din Bologna, ar putea trece in curand la varianta electrica la fel ca si Ferrari. Aceasta tranzitie va avea loc inainte de anul 2024 si marca chiar a reusit sa faca o investitie de 2 miliarde de euro pentru a reusi aceasta tranzitie fara sa bruscheze clientii. Asta deoarece timpul se pare ca nu mai are rabdare cu Lamborghini.

Citeste si:  CFMOTO CForce 850 XC, un ATV care nu vă va abandona la greu pe drumurile off road dificile

Deoarece Europa a cam fortata mana tuturor constructorilor de masini sa treaca la electric, si Lamborghini este nevoita sa se plieze cererii. Momentan nu produce nicio masina electrica, nici macar hybrid. O prezentare posibila a primei masini va avea loc la inceputul anului viitor.

Sursa: https://www.presse-citron.net/lamborghini-investit-deux-milliards-deuros-pour-ses-voitures-electriques/