Scuterul Vespa Elettrica dă tonul revoluției mobilității electrice

image001Vehiculele electrice câștigă tot mai mult teren în fața modelelor clasice. Cea mai importantă lansare din ultimii ani pe segmentul de scutere este modelul electric construit de producătorul italian, Vespa Elettrica. ATVRom Alba Iulia pune la dispoziția celor interesați de o alternativă de mobilitate urbană o gamă diversificată de scutere, alături de echipamente de protecție pentru rideri: căști, ochelari, mănuși, tricouri etc.

Noul scuter electric Vespa se impune prin păstrarea tradiției brandului, dar ține pasul cu avansurile tehnologice de ultimă oră, fapt ce îl transformă într-un veritabil reper al mobilității urbane. Vehiculul Vespa Elettrica produce zero emisii nocive, oferă stabilitate în linie dreaptă și la viraje, este deosebit de manevrabil și permite o rulare silențioasă. Acest scuter electric vine  echipat cu un motor eficient de putere maximă de 4kw care promite să asigure o accelerație rapidă și care se caracterizează prin performanțe la pilotare net superioare scuterelor clasice de cilindree 50 cc. Printr-o simplă apăsare a butonului RIDING MODE, pilotul poate să aleagă, în funcție de necesitate, oricare din modurile Power / Eco. Modul ECO îndeplinește un rol important deoarece crește durata bateriei, în timp ce viteza va fi limitată la 30 km / ora și accelerația este graduală. În schimb, prin intrarea în funcțiune a Modului Power, riderul poate exploata toată puterea motorului.

Citeste si:  Totul se va schimba in strategia Toyota (spre surpriza generala)

Vespa a introdus un model standard pentru acest scuter electric și o versiune X. În funcție de varianta pilotată, riderul va dispune de o autonomie cuprinsă între 100 kilometri și 200 kilometri. Toate dotările au fost aduse la superlativ și permit accesul facil. Încărcătorul amplasat sub șa permite încărcarea completă a bateriei în decurs de numai 4 ore. Un alt aspect avantajos îl reprezintă faptul că bateria litiu-ion și motorul nu necesită întreținere.

Designul plin de dinamism al lui Vespa Elettrica atrage instant toate privirile și se distinge printr-o schemă de culoare pe gri în combinație fie cu accente pe albastru deschis, fie pe galben deschis, negru, verde, gri fumuriu sau crom pentru a avea ca rezultat final un scuter cu look unic.

Grupul Piaggio a dezvoltat sistemul Vespa Mia inovator. Acesta vine sub forma unei platforme multimedia care permite conectivitate la smartphone, accesibilitate Bluetooth și integrează o aplicație dedicată pentru a facilita accesul la o serie de funcții avansate, cum ar fi navigația. Bordul color digital cu display TFT 4.3 inch oferă posibilitatea de a regla luminozitatea ecranului mulțumită unui senzor care se va adapta la toate condițiile de lumină (moduri diurn / nocturn).

Se poate considera că scuterul Vespa Elettrica reprezintă suma tuturor valorilor brandului italian: dispune de tehnologie la cele mai ridicate standarde în domeniu, asigură conectivitate avansată, permite o operare silențioasă și aduce multiple opțiuni în vederea personalizării. Mai mult decât atât, Vespa Elettrica se distinge prin accesibilitate, respect pentru mediul înconjurător și prin stilul autentic. Modelul este disponibil cu o varietate de scheme de culoare: pe albastru (Azzuro Elettrico), pe verde (Verde Boreale), pe negru (Nero Profondo), pe galben (Giallo Lampo), cromat (Cromo), pe gri (Grigio Fumo).

Citeste si:  Următoarele filtre de mașină trebuie schimbate în mod periodic!

Scuterul este disponibil în varianta Full Electric – oferă viteză maximă 45 km / h și în varianta Motociclu – viteză maximă 70 km / h.