Ce este uleiul cu amprenta neutra de carbon?

Screenshot 2021-08-24 173722Shell a anuntat ca urmeaza sa ofere lubrifianti neutrii in carbon si s-a tinut de cuvant, ajungand pe piata cu Shell Helix cu amprenta neutra de carbon. Astfel, este foarte usor acum sa fii mai responsabil fata de mediu si planeta in timp ce te bucuri simultan si de alte avantaje pentru tine si pentru masina ta. Acesta este un salt inainte pentru compania Shell care are ca scop sa devina o companie cu emisii nete zero pana in anul 2050 sau chiar mai devreme.

Neutralitatea carbonului este un cuvant la nivel mondial, deoarece in portofoliul global Shell sunt uleiuri care reusesc acum sa compenseze pentru 52 milioane de galoane de lubrifianti sintetici. In estimarea aceasta inseamna cam 700.000 de tone de emisii echivalente de dioxid de carbon pe an. Efectul este similar cu eliminarea de pe sosea a 340000 de masini deci nu este deloc neglijabil.

Soferii incep sa inteleaga nevoia de a contribui la un stil de viata ceva mai durabil si cauta numeroase modele prin care sa reduca amprenta neta de carbon. Shell este parte din cel mai mare program neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon din domeniul lubrifiantilor. Unul dintre acesti lubrifianti compenseaza emisiile pe intregul ciclu de viata al produsului.

Citeste si:  Cum se fabrica o janta din tabla (otel)

Pentru ca acest obiectiv sa fie atins Shell a trebuit sa evite emisiile si sa le compenseze. Compania Shell intentioneaza sa evite emisiile prin folosirea unui conținut reciclat din ambalaje. Emisiile reduse sunt cele care vin din eficienta energetica utilizand curent electric din surse regenerabile in instalatiile in care sunt amestecati lubrifiantii. Compania sustine si faptul ca desi evitarea si reducerea emisiilor este o foarte buna strategie pe termen lung, compensarea de carbon reprezinta o solutie imediata la emisiile de dioxid de carbon. Compensarile de carbon, numite si credite de carbon sunt acele incercari de atenuare a maririi numarului de gaze CO2 emise. Proiectele de atenuare a GES genereaza credite, acestea avand rolul de a reduce amprenta de carbon si emisiile intre partenerii comerciali si cei care sunt interesati cu adevarat sa reduca amprenta de carbon.

Toate acestea functioneaza aproape ca o bursa pentru credite de carbon. Procesul de validare si rafinamentul fondului de proiect de carbon sau al agentiei pentru dezvoltare determina calitatea acestor credite si se reflecta in pretul lor. Unitatile implicate in astfel de proiecte sunt validate riguros si se asteapta ca valoarea tuturor creditelor de carbon sa creasca pe masura ce mai multe guverne incep sa se implice in astfel de proiecte.

De asemenea, lubrifiantii produsi de Shell pentru a reduce amprenta de carbon sunt de foarte buna calitate, deci merita cu siguranta toata investitia care oricum nu este cu mult diferita decat cea in alte tipuri de ulei.