Istoricul acupuncturii demonstreaza valoarea acestei tehnici stravechi

imgIntotdeauna istoria veche a unui popor inseamna acumularea experientei si depasirea multor situatii critice. Cu cat este mai veche istoria, cu atat ea demonstreaza valoarea acelui neam, fiindca a reusit sa faca fata probei timpului care este cea mai dura.

Scriitorii sunt apreciati dupa acelasi criteriu. Daca opera lor a ramas in timp 500 de ani, 100 de ani si a supravietuit inseamna ca este valoroasa si este posibil sa aiba viata vesnica.

La fel se intampla si cu stiintele si cu terapiile. Pseudostiintele se sting repede, descoperirile care nu aduc confort si nu usureaza munca oamenilor dispar rapid si terapiile fara rezultate nu mai sunt solicitate si la scurt timp parca nu ar fi existat niciodata.

Istoricul acupuncturii este milenar, fiindca aceasta terapie naturista face minuni si ea a existat inaintea descoperirii tratamentelor sau a operatiilor chirurgicale.

Multa vreme, oamenii aveau in acupunctura singurul remediu pentru durerile capatate in urma luptelor de pe front, pentru hipertensiune, alergii, depresie sau infertilitate.

Pacientii cu probleme respiratorii sau de circulatie a sangelui mergeau la clinicile specializate sa scape de dureri si de boli si multora li s-au salvat vietile in acest mod.

Acupunctura a fost practicata neintrerupt din pre-isorie pana in prezent. Aparate sofisticate nu au putut sa o faca sa dispara din practicile medicinei alternative, fiindca multi medici i-au recunoscut meritele.

Ea pleaca de la baze stiintifice, nu de la traditii sau credinte populare si nu are efecte negative.

Citeste si:  Nucile, un dar al naturii

Prin acupunctura, un flux sanatos de energie este directionat catre organul aflat in suferinta si pe masura ce este stimulat energetic, acesta incepe sa functioneze la parametri normali.

Multi dintre cei care nu s-au informat despre acupunctura se tem de durerile pe care le provoaca aceasta forma de tratament.

Acupunctura seamana cu ciupiturile tantarilor din timpul noptilor de vara, fiindca acele nu sunt infipte adanc, ci sunt folosite cu multa finete.

In timp, specialistii au descoperit ca acest tip de tratament este benefic si in cazul bolilor moderne.

In pre-istoric, oamenii nu erau obezi, fiindca se miscau mult si nu aveau atat de multa hrana ca acum. Mancarea se procura greu, produsele zaharoase nu existau, prin urmare, nu erau nici diabetici.

S-au descoperit insa meridianele responsabile de instalarea acestor boli in organism si prin activarea lor, cantitatea de zahar din sange scade, iar obezii pierd in greutate.

Specialistul in acupunctura stie sa ajunga la centrii foamei pe care sa ii domoleasca si potoleste pofta de mancare exagerata.

In istoricul acupuncturii se inscriu pagini importante scrise in perioada marilor dinastii chinezesti. Marii imparati ai lumii recurgeau la acupunctura in vremurile de pace, dar si cand se intorceau raniti si epuizati din razboaie.

Acupuncturistii erau printre cei mai bogati oameni din China, fiindca oamenii bogati veneau la tratamente si pentru ameliorarea durerilor si vindecari ofereau pungi cu galbeni, bijuterii, terenuri si imobile.

Citeste si:  Beneficiile propolisului pentru sanatate

In trecut au existat scoli renumite de acupunctura foarte cautate prin veniturile pe care le puteau realiza cei care practicau acest tratament.

Acupunctura in trecut reprezenta o sursa de venituri la fel de generoasa cum este astazi domeniul It.

Daca aceasta terapie nu ar fi folosit miliardelor de oameni care s-au perindat pe pamant din pre-istorie pana acum, cu siguranta ca ar fi disparut de pe pamant.

Pentru binele facut omenirii ea nu a fost lasata sa dispara.

Este adevarat ca acupunctura moderna a venit cu un cadru modern in care aceasta se practica, a adus la pachet obligativitatea specialistilor sa sterilizeze acele dupa fiecare sedinta, dar acest fapt este benefic si  a fost cauzat de bolile care se pot transmite direct care au aparut recent.

Daca in trecut, acupunctura se practica in spatii improvizate, acum ea se desfasoara in cabinete medicale bine puse la punct, lenjeria de pe pat fiind schimbata dupa fiecare pacient in parte.

Sedintele nu incep fara un consult medical complet, fiindca si terapia prin acupunctura reprezinta un act medical. O clinica moderna cu specialisti foarte bine pregatiti exista in Bucuresti si programarile se pot face online ca accesul la terapie sa fie usor.

Pretul unei sedinte de acupunctura este de 70 de lei, iar pachetul de 10 sedinte costa 600 de lei.

Se cuvine sa fim recunoscatori pentru faptul ca aceasta tehnica straveche a ajuns pana la noi si ca exista specialisti foarte buni care  o practica in favoarea noastra.

Citeste si:  Cum sa te pregatesti pentru implantul dentar – ce trebuie sa stii

Personalul de la clinica este atent si respectuos si pastreaza confidentialitatea datelor fiecarui pacient.

Istoricul acupuncturii adauga an de an alte boli pe care aceasta terapie le invinge, dar nu este mediatizata suficient si atunci oamenii nu stiu de existenta ei sau se tem de durerea provocata de ace.

Daca te intereseaza aceasta tehnica, sa nu te temi de ace, fiindca sunt manuite cu pricepere si finete de catre acupuncturisti si nici nu vei simti mare lucru in timpul sedintei, ci dupa terminarea sedintei te vor lasa durerile pentru care ai venit si vei simti o usurare in tot organismul.

Intra acum pe site-ul clinicii si obtine o programare, sa experimentezi o tehnica straveche la care recurgeau imparatii lumii in vechime, sa scape de dureri! Considera-te si tu imparat si investeste in sanatatea ta, fiindca este mai scumpa decat toate valorile din univers!

Istoricul bogat al acupuncturii demonstreaza ca ea a supravietuit prin puterile vindecatoare pe care le-a avut si prin generozitatea celor care au dorit ca pe oameni sa nu ii mai doara nimic si sa nu mai sufere asa de mult.

Clinica din Bucuresti te asteapta pentru un control medical la inceput si pentru sedinte de acupunctura de cate ori ai nevoie.