O dantură sănătoasă îmbină utilul cu plăcutul

photo-1489278353717-f64c6ee8a4d230% dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali, de trei ori mai mult faţă de media europeană de 10% . În ultimii ani, tot mai mulţi români au ales să îşi înlocuiască dinţii lipsă cu implanturi dentare, în detrimentul soluţiilor clasice, precum protezele dentare. Pornind de la aceste statistici, ne putem da seama de ce îngrijirea danturii este esențială încă din primii ani de viață, iar mentenanța funcționalității dinților joacă un rol important în rutina zilnică a fiecăruia.

Profilaxia asigura prelungirea vieții dintilor naturali. O dantură sănătoasă și puternică are la bază consultațiile periodice, tratarea celor mai mici imperfecțiuni din timp și ajutorul oferit de îngrijirea zilnică prin periaj de două ori pe zi.

Te întrebi cum îți poți da seama cu ușurință când ai nevoie de detartraj dentar sau de profilaxie? Nu e prea complicat.

Atunci când placa bacteriană se depune pe întreaga suprafață a dinților, iar îndepărtarea ei va deveni din ce în ce mai greu de realizat. În acest caz, dacă dinții rămân netratați, calitatea masticației și a esteticii danturii tale va avea de suferit.

Rutina ta zilnică formată din periajul riguros, apă de gură și ață dentară este de mare ajutor, însă îndepărtarea tartrului nu poate fi realizată decât într-un cabinet stomatologic. Tartrul este ușor de recunoscut, are o culoare galben-maronie și este rezultatul depunerii îndelungate al plăcii bacteriene. Dacă placa se poate diminua sau curăța prin periaj, tartrul este mult mai bine fixat de smalțul dinților. Așadar, sfatul și procedurile specializate propuse de medicul dentist, mai exact detartrajul și albirea, sunt binevenite, ușor de realizat, nedureroase, cu rezultate vizibile imediat.

Citeste si:  Rolul alimentatiei echilibrate in mentinerea sanatatii

În cazul în care nu ești preocupat în mod constant de sanatatea ta orala, problemele danturii se pot adânci de-a lungul timpului sau pot cele prezente încă din copilărie și ignorate până la perioada maturității se pot acutiza Una dintre cele mai întâlnite probleme la adulți, cât și la copii sunt dinții strâmbi. Dantura inestetică poate fi corectată la orice vârstă, dacă pacientul urmează sfaturile medicului specialist. Însă, trebuie să ai în vedere faptul că aparat dentar preț poate varia în funcție de tipul aparatului dentar pentru care optezi.

Aparatele dentare au devenit mai ușor de purtat și mai plăcute din punct de vedere al aspectului. Timp de un an de zile cel puțin, pacientul poartă aparatul dentar, așadar el alege adesea să îl înfrumusețeze. Aparatele dentare sunt de mai multe feluri: aparate dentare safir, aparate cu brackeți transparenți, aparate dentare ceramice, cu brackeții în culoarea naturală a dintelui sau aparat dentar metalic.

Dantura puternică și sănătoasă are nevoie de atenție și îngrijire sporită, de consultații stomatologice periodice și de ajutorul medicilor specializați pentru rezolvarea problemelor tale. Nu este niciodată prea târziu să afli despre problemele tale dentare și să cunoști modalități de rezolvare.