Care sunt beneficiile cafelei asupra sanatatii?

Unii din noi avem nevoie de cafeaua de dimineata inainte de a deschide complet ochii. Altii consuma cafea in zilele mai solicitante, mai obositoare sau cand simt nevoia sa isi incarce bateriile. Oricum ar fi, cafeaua are o multime de beneficii asupra sanatatii.

Beneficiile cafelei asupra sanatatii menale

Cafeaua isi trage energia din cofeina ai carei nutrienti esentiali actioneaza ca un stimulent natural care ne face mai energici si mai inteligenti. Avantajele consumului de cafea cuprind buna functionare a creierului, imbunatatirea memoriei, concentratiei, vigilentei mentale si imbunatatirea timpului de reactie. Stii acum de ce numerosi sunt directorii de companie, ingineri si antreprenori care consuma cafea.

Avantajele cafelei pentru sanatatea cardiaca

Cafeaua este buna pentru sanatatea noastra globala, nu doar pentru creier. Unul din cele mai mari avantaje oferit de consumul de cafea este impactul acesteia asupra inimii. Reduce riscul de accident vascular cerebral si de insuficienta cardiaca si favorizeaza o buna sanatate cardiaca.

Cafeaua si pierderea in greutate

Vrei sa mai scapi de cateva kilograme? Cafeaua te-ar putea impiedica sa mananci prea mult si te ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Nutritionistii afirma urmatorul lucru: cafeaua neagra ne stimuleaza metabolismul cu pana la 50%. Arde grasimile, stimuleaza sistemul nervos si semnaleaza organismului sa descompuna celulele grase pentru a le utiliza ca sursa de energie.

Citeste si:  Cum identificam semnele unui AVC

Cafeaua si protectia impotriva unor boli

Un alt avantaj deloc de neglijat oferit de cafea este reducerea riscului de cancer. Cafeaua reduce inflamatiile, care este una din principalele motive de dezvoltare al unei tumori. Unul din avantajele suplimentare ale cafelei este acela ca reduce riscul apartiei bolii Parkinson.

S-a dovedit faptul ca o ceasca -doua de cafea favorizeaza o activitate in zona creierului afectata de boala Parkinson.

O alta boala curenta este guta. Guta survine atunci cand o cantitate prea mare de acid uric se cristalizeaza si se depune pe articulatii. Proprietatile antioxidante ale cafelei pot reduce riscul aparitiei gutei diminuand insulina si nivelul de acid uric.

Sursa: https://www.mediacritik.com/bienfaits-cafe-sante/