Importanța controalelor stomatologice periodice

C6. DentaClinic@stomatologZâmbetul este cartea noastră de vizită. De aceea, acesta trebuie să fie frumos și sănătos. Pe lângă aspect, dantura noastră are un rol important și asupra sănătății întregului organism. Așadar, avem două motive foarte bune pentru care ar trebui să avem grijă de dinții noștrii, acest lucru presupunând atât o igienă corespunzătoare, cât și controale periodice.

Totuși, din cauză că avem alte priorități, nu dăm atât de multă importanță vizitelor periodice la stomatolog. În plus, foarte multe persoane au o frică de scaunul dentistului, de care, oricât ar încerca, nu pot scăpa. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, ar fi bine să aflii cât de importante sunt controalele stomatologice.

Prevenția – primul pas spre sănătate

Unele probleme dentare sunt foarte ușor de tratat și nu sunt dureroase, însă cele mai multe dintre acestea necesită tratamente lungi și costisitoare. Cea mai ușoară modalitate de a scăpa de afecțiunile dentare și nu numai este prevenire acestora. Vom lua cel mai bun exemplu în acest sens. Ai o igienă corectă și completă cu periuțe de dinți profesionale, pastă de dinți recomandată de medic, apă de gură și ață dentară. Cu toate acestea, există locuri foarte greu de accesat, pe care nu le vei putea curăța cum trebuie, locuri în care pot apărea cariile. Cum în primă fază cariile nu au simptome, nu vei știi de existența acestora și nu le vei putea trata la timp. Aici intervine stomatologul. Făcând vizite regulate la medicul dentist, vei curăța până și zonele greu accesibile și, în acest mod, vei preveni apariția cariilor și, implicit, apariția altor boli sau afecțiuni mai grave.

Citeste si:  Simptome intoxicare cu metale grele

Tratarea în stadii incipiente este importantă

Vom rămâne la exemplul anterior – cariile. O carie mică poate fi tratată foarte ușor, prin curățarea zonei afectate. Totuși, dacă nu este tratată la timp, aceasta evoluează și devine din ce în ce mai greu de tratat, ajungând chiar să provoace apariția altor afecțiuni sau chiar căderea dinților afectați. De aceea, este bine să tratezi din timp și cele mai mici afecțiuni, pentru acest lucru fiind nevoie de controale periodice la stomatolog. Medicul dentist va depista și va trata din timp afecțiunile. În plus, acesta va depista și diferite probleme greu de observat cu ochiul liber și chiar și afecțiunile gingivale.

Mergând periodic la dentist, vei economisi timp și bani

Știai că sănătatea cavității bucale are un impact foarte mare asupra întregului organism? Așadar, o mică problemă la un dinte, care nu este tratată la timp are efecte negative și asupra sănătății corpului tău. De aceea, mergând periodic la dentist, vei trata în stadii incipiente problemele. Acest lucru presupune mai puțin timp pierdut pe scaunul stomatologului și costuri mai mici. În schimb, netratate la timp, acestea avansează, iar tratamentul este mai dificil, cu o durată mai mare și cu costuri mai ridicate. În plus, dacă sănătatea corpului tău va fi afectată, vei avea încă o problemă de tratat.

Citeste si:  Vitamina E

Așadar, este foarte important să faci vizite periodice la dentist, pentru a preveni apariția afecțiunilor dentare, pentru tratarea lor în stadii incipiente și pentru evitarea agravării problemelor.