Importanta elasticitatii si a tesaturii pentru o esarfa port-bebe

Suntem siguri ca nu doar o singura data ati avut dubii in alegerea unei esarfe port-bebe, acele accesorii care va permit sa purtati micutul alaturi de voi ori de cate ori simtiti nevoia. Principala caracteristica de care trebuie sa tineti cont in momentul alegerii unei astfel de esarfe se refera la tipul materialului sau a tesaturii, proprietatea de baza fiind cea de elasticitate.

Din punct de vedere al elasticitatii, avem parte de doua tipuri de tesaturi:

-tesaturi elastice datorate firelor – anumite fibre dispun de o elasticitate sporita, ca de exemplu lycra, un material care sa imbina in dese randuri cu bumbacul pentru a-i reduce rigozitatea.

-tesaturi elastice prin prisma modului in care sunt realizate, tricotajul putand fi diagonal sau chiar dublu diagonal.

O prima problema se ridicata intocmai la aceasta calitate, cea de elasticitate, asta pentru ca este foarte important ca elasticitatea sa se manifeste pe latime si nu pe lungime, astfel ca se anuleaza riscul unui disconfort in momentul in care o purtati.

Elasticitate datorata tipului firelor

manduca-newstyle-sand-in-action-bagsPentru a conferi materialului din cate sunt confectionate esarfele port-bebe o elasticitate propice, se folosesc fibre sintetice elastice. Un bun exemplu este reprezentat de elastan, o fibra sintetica ce poate fi folosita in procente de 3-5%, totul pentru a conferi materialului cea mai buna elasticitate pe latime.

Citeste si:  Noi caracteristici ale consolei Xbox One anuntate

O problema majora a oricarei tesaturi bazata pe fibre elastice se refera la durata de viata, una mult mai scurta fata de un material textil de o calitate superioara. De asemenea, o esarfa port-bebe confectionata din fibre sintetice cu proprietati elastice va ofera posibilitatea sa purtati un bebelus cu greutatea de pana la 6 kilograme, depasirea acestei bariere aducand de la sine un grad sporit de disconfort pentru mama cat si un pericol pentru cel mic.

Elasticitate datorata tipului de tesatura

Apeland la o tesatura adecvata dar si la un material cum este bumbacul, puteti avea parte de o esarfa port-bebe sau un wrap de o foarte buna calitate. In afara faptului ca sunt usor de folosit, prezinta si o durata de viata destul de mare, rezistenta la uzura fiind principala caracteristica din acest punct de vedere. Fata de esarfele confectionate din fibre sintetice cu proprietati elastice, cele confectionate din bumbac tesut va ofera posibilitatea utilizarii chiar si in momentul in care doriti sa purtati un copil de dimensiuni mai mari.

Dedicate indeosebi copiilor mai mari sunt tesaturile atlas sau cele diagonala si dubla diagonala, elasticitatea pe latime si in diagonala oferindu-va o flexibilitate sporita chiar si in momentul in care copilul depaseste 7 kilograme.

Nu vom marginaliza nici persoanele care sunt predispuse durerilor de spate, cele mai indicate produse de acest gen fiind wrap-urile cu tesatura dubla, suportul oferit coloanei vertebrale fiind unul mult superior unei tesaturi simple. De asemenea, acest tip de tesatura dubla va implica si o durata de viata mult mai mare, amanunt care poate fi decisiv in momentul unei posibile achizitii, partea financiara fiind de cele mai multe ori extrem de importanta pentru orice posibil client.

Citeste si:  Problema reprezentată de pariurile sub vârsta legală

Alegerea unei tesaturi corespunzatoare o puteti face in functie de buget sau necesitati. Daca doriti o esarfa de calitate, cu o rezistenta sporita, mizati pe o tesatura dubla, bazata pe un material de calitate cum ar fi bumbacul. Insa, daca utilizati esarfa in perioada sezonului cald, evitati pe cat se poate tesaturile groase si mizati pe un material subtire, cu riscul de a avea o durata de viata mai scazuta, veti oferi un plus de confort micutului vostru.