Preturile pentru imobiliare sunt foarte diverse la nivel national. Daca in Capitala si in orase foarte mari, cum este de exemplu Cluj-Napoca, pretul pentru un metru patrat poate ajunge chiar si la 2.400 de euro, in alte orase mai mici, acesta poate fi cu pana la de 10 ori mai mic.
Cu toate acestea, majoritatea oamenilor, chiar și cei cu buget redus, isi doresc o locuinta. Daca nu vor sa palteasca foarte multi bani insa, trebuie sa faca un compromis: fie un apartament vechi si nerenovat intr-o zona centrala, fie un apartament nou, intr-o zona limitrofa.
Care sunt cele mai ieftine apartamente din Capitala?
Exista doua categorii de apartamente ieftine in capitala:
- cele vechi si cu diverse probleme de structura, amplasate totusi in cone bune;
- cele noi si rezistente, amplasate in cartiere marginase.
Tinerii care se afla in cautarea de noi oportunitati, in special pentru cariera lor, sunt unii dintre cei care cauta cel mai des o locuinta in Capitala. De asemenea, acestora se alatura familiile care isi doresc sa le poata oferi copiilor lor acces la cele mai bune unitati de invatamant si sanse de dezvoltare pentru viitor.
Drept urmare, acestia cauta apartamente ieftine in Bucuresti, insa isi doresc sa fie cat mai aproape de zonele centrale.
Din fericire, exista solutii care sa bifeze toate cerintele, cea mai buna fiind cea a unui apartament intr-un complex imobiliar. De regula, noile cartiere de locuinte ofera apartamente bine compartimentate si spatioase, in zone limitrofe, dar totusi bine conectate la oras.
Apartament vs apartament nou
Principalul avantaj al unui apartament vechi este zona in care este amplasat, lucru care nu trebuie ignorat. Totuși, un astfel de apartament poate fi la fel de scump precum unul nou. Cei care gasesc o locuinta cu un pret avantajos într-un bloc vechi, vor fi nevoiti sa faca si alte investitii in apartament, pentru a-l transforma dupa bunul plac.
De partea cealalta, avantajele unui apartament nou sunt mult mai evidente:
- o structura mult mai rezistenta in fata cutremurelor;
- apartamente mult mai bine compartimentate;
- apartamente mai spatioase;
- dotari comune moderne (lifturi, interfoane, siguranta);
- zone in continua dezvoltare, care ofera perspective mult mai bune pentru viitor.