Cum poti sa ai mereu plante aromatice proaspete la tine in bucatarie?

Nu este deloc imposibil sa ai mereu la indemana plante proaspete in bucatarie, pe care sa le adaugi mereu la tot felul de retete. Este de ajuns daca tii cont doar de cateva sfaturi.

Imagineaza-ti ca poti avea mereu plante aromatice la indemana. In timp ce prepari mancarea, poti taia direct din ghiveci planta, sa o speli si sa o adaugi in retete. Un lucru ideal, nu-i asa? In orice caz, nu este deloc greu sau imposibil.

Plantele aromatice sunt foarte decorative si au cea mai frumoasa aroma. Dar ne permit in acelasi timp sa avem mereu la indemana ingrediente proaspete pentru a conferi un plus de gust preparatelor. Intr-adevar, sa gatesti este o adevarata arta, sa cultivi plante aromatice, la fel.

Exista numeroase plante aromatice care se pot folosi in bucatarie. Aici intra busuiocul, menta, dafinul, oregano, rozmarinul, patrunjelul sau cimbrul.

Ideal ar fi sa le plantezi la exterior in balcon, gradina de legume sau pe terasa. Doar asa ne putem asigura de faptul ca se pot bucura de lumina soarelui din plin, de care au nevoie pentru a se dezvolta asa cum trebuie.

Dar asta nu inseamna ca nu poti planta ierburile aromatice la tine in bucatarie.

Dar daca vrei sa le pui in bucatarie, cel mai bine ar fi sa te asiguri de faptul ca le pui pe pervazul ferestei, la lumina. Plantele aromatice au nevoie de foarte multa lumina, pana la sase ore pe zi.

Citeste si:  Rochii lungi de purtat la o nunta in vara lui 2018

Si in general, plantele aromatice nu traiesc prea mult daca radacinile lor sunt umede. Din acest motiv, cel mai bine ar fi sa dispuna de un ghiveci cu cel mai bun sistem de drenare. Ar trebui sa aiba un ghiveci cu gaura destul de mare pentru ca pamantul sa se poate drena usor si constant.

Le poti tunde, insa cu moderatie. Le vei favoriza astfel cresterea si se vor mentine in faza de dezvoltare cand sunt mai savuroase.