Electronice si electrocasnice- cum le poti prelungi durata de viata?

Stiai ca daca faci doar cateva gesturi simple poti sa prelungesti durata de viata a masinii tale de spalat sau a frigiderului? Nu stii cum? Iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.

Frigiderul sau congelatorul. Daca aparatul tau electrocasnic nu este dotat cu un sistem automat de dezgehtare, atunci este foarte important sa faci tu asta cat de des este necesar. Goleste aparatele si scoate-le din priza si apoi cu grija, da jos gheata de pe peretii sai cu ajutorul unei raclete din plastic. Niciodata cu un cutit. Poti folosi si un burete inmuiat in apa calda pentru a inmuia gheata. Daca nu ai un frigider incorporabil, nu uita sa cureti grilajul negru din spate deoarece stratul de praf il poate solicita mai mult deci consumul electric va fi mult mai mare. De asemenea, ar trebui sa ai grija ca aceasta parte sa fie mereu ventilata asa cum trebuie.

Masina de spalat vase. Intai si intai ar trebui sa incerci sa detartrezi masina de spalat, mai ales atunci cand apa unde stai este foarte dura. Cum? O data sau de doua ori pe an, lasa masina sa functioneze singura, pe cel mai lung program cu cea mai inalta temperatura, folosind doar un produs de curatare sau dezinfectare. Trebuie sa controlezi din cand in cand filtrul pe unde se face alimentarea cu apa sau unde se elimina, pentru a nu fi infundat. Iar compartimentul unde se aseaza detergentul ar trebui sa fie din cand in cand spalat cu apa calduta.

Citeste si:  Cum poti face mai multe economii de energie?

Masina de spalat vase. Pentru a limita la maximum depozitul de tartru si de grasime, ar fi bine sa cureti masina de spalat vase de mai multe ori pe an. Filtrul cuvei trebuie si el supravegheat pentru a se optimiza sistemul de circulare al apei.