Alegerea corecta a masinii de spalat

res_869e9432245705f03baf9da5d8719c47Masina de spalat este o investitie inteligenta, care te scuteste de timp pierdut si iti ofera haine curate. Daca in urma cu 20 de ani nu aveai prea multe optiuni, astazi exista sute de modele de masini de spalat, care mai de care mai interesante. Este destul de greu sa alegi, asadar, o masina perfecta, care sa imbine perfect pretul, aspectul si calitatea.

Ajuns intr-un magazin online sau intr-un magazin fizic, in fata numeroaselor masini de spalat, este bine sa ai o idee despre ceea ce conteaza la atunci cand cumperi. Analizand cateva site-uri cu sfaturi achizitie masina de spalat, am pus cap la cap urmatoarele informatii ce iti pot fi de mare ajutor:

  • Tine cont de clasa de eficienta energetica. Daca vrei sa economisesti bani pe termen lung, trebuie sa tii cont de clasa de eficienta energetica din care face parte masina de spalat pe care ai ales-o. Exista masini cu clasa de eficienta A+++, ceea ce inseamna un consum cu pana la 20-30% mai mic decat cel oferit de masinile clasice. Chiar daca sunt ceva mai costisitoare la achizitie, in timp isi vor amortiza investitia.
  • Tine cont de numarul de programe si tehnologiile folosite. Marii producatori de masini de spalat isi petrec foarte mult timp cautand sa inoveze si sa ofere o spalare cat mai eficienta. Este motivul pentru care trebuie sa stai cu ochii pe specificatii si sa descoperi ce poti face cu masina ta de spalat. Exista masini care se pot programa singure, masini care ofera o multime de masuri de siguranta si masini inteligente, care se pot repara singure atunci cand apare o problema.
  • Tine cont de capacitatea de incarcare. 5 kg, 6 kg, 7 sau chiar 8 kg de haine poti spala cu masinile din comert. Preturile cresc in functie de capacitate, asadar, este bine sa iti analizezi nevoile pentru a face achizitia perfecta pentru tine.
  • Cauta cat mai multe pareri despre masina de spalat  pe care ai pus ochii. Daca ai gasit o masina care ti se pare interesanta, este bine sa te informezi in ceea ce o priveste. Analizeaza brandul, cauta cat mai multe pareri ale utilizatorilor si asigura-te ca nu are niciun punct slab. Masina de spalat iti va folosi mai multi ani, asadar trebuie sa fie aleasa cu mare atentie.
  • Nu neglija garantia! Nu in ultimul rand, asigura-te ca achizitionezi o masina de spalat cu garantie mare. De regula vei primi 5 ani, ceea ce inseamna ca producatorul are incredere in ceea ce vinde.
Citeste si:  7 criterii de care sa tii cont atunci cand alegi un calcator

 

Salvează

Salvează

Salvează