Este scaunul de gaming potrivit pentru biroul tău?

ella-don-0oqMvhc1ntw-unsplashCât de obosit te simți după 8 ore petrecute la birou? Chiar dacă ai putea considera că unul dintre principalele motive ale stării de oboseală este activitatea întreprinsă, mai există și un alt aspect pe care multe persoane îl omit: poziția pe care o adoptă la birou în acele 8 ore de muncă.

Așa că, pentru a te concentra mai ușor și pentru a scăpa de durerile de spate și de senzația de oboseală acumulată peste zi, poți să te gândești serios să îți achiziționezi un scaun pentru gaming. De ce un scaun pentru gaming și nu unul special conceput pentru birou? Am detaliat această alegere în cele ce urmează.

Este un scaun de gaming potrivit pentru lucrul de la birou?

Sunt ușor de observat diferențele dintre un scaun de gaming și un scaun de birou. În primul rând, culorile strălucitoare și cadrele adesea mai mari ale scaunelor de gaming înseamnă că acestea ies imediat în evidență, în timp ce scaunele de birou se pot integra în fundal mult mai ușor. Cu toate acestea, dacă te întrebi ce anume face un scaun de gaming potrivit pentru munca de birou, există câteva puncte cheie de reținut.

Un scaun de gaming este de obicei proiectat cu un spătar înalt cu aripi și margini ridicate ale scaunului. De obicei, vei găsi incluse perne lombare și de susținere a capului, cu cotiere care pot fi reglate în minim trei direcții. Vei descoperi, de asemenea, că scaunele de gaming se pot înclina mult mai mult decât scaunele de birou și oferă, de asemenea, blocări de balansare și înclinare.

Citeste si:  Orice afacere de success merită și un moment de relaxare

În ceea ce privește designul și fiabilitatea scaunelor de birou vei găsi o pernă plată cu un spate fără aripi, adesea cu suport lombar fix încorporat. Cotierele se vor mișca, în general, doar în sus și în jos, iar înclinarea va fi limitată cu blocări de înclinare mai restrictive.

Scaunele de gaming sunt construite pentru a rezista utilizării mai lungi, ceea ce înseamnă că folosesc adesea materiale pe care mai mulți utilizatori le consideră confortabile. Este mai probabil să găsești perne de scaun din spumă cu memorie într-o categorie de preț mai accesibilă, cu căptușeală până în spate și, de asemenea, pe cotiere. Scaunele de birou se bazează adesea pe un material mai subțire pentru a-și menține costurile scăzute, cu excepția cazului celor premium, care sunt deosebit de scumpe.

Cât de confortabile sunt scaunele de gaming față de cele de birou?

Scaunele de gaming au de obicei o construcție mai voluminoasă decât scaunele de birou. Deși s-ar putea să nu fie un atuu dacă lucrezi într-un spațiu mai mic sau vrei ca biroul tău să se integreze în fundal atunci când nu este folosit, aceste scaune se potrivesc cu o gamă mai largă de dimensiuni și forme ale corpului. Trebuie remarcat, totuși, că alegerea scaunului cu dimensiunile potrivite este întotdeauna recomandată pentru cea mai bună ergonomie.

Citeste si:  La cine apelezi cand pleci in vacana si vrei o casa curata?

Cu toate acestea, în timp ce scaunele de birou mai ieftine pot fi mai puțin confortabile în ceea ce privește căptușeala și dimensiunea lor, materialele lor permit circulația aerului. Un design de plasă este mult mai comun, oferă o temperatură reglată și promovează un flux de aer mai bun. Scaunele de gaming din piele artificială pot reprezenta o alternativă la acest tip de scaune de birou.

Ce tip de ergonomie prezintă aceste scaune de gaming?

Ergonomia este unul dintre cei mai importanți factori în dezbaterea privind alegerea unui scaun de gaming vs scaun de birou. Ergonomia se referă în mod special la cât de mult poți ajusta configurația, astfel încât să identifici unghiurile și înălțimile perfecte pentru activitatea pe care o desfășori.

Scaunele de gaming sunt construite cu această personalizare în fruntea designului lor. Pernele de sprijin lombare și pentru tetiere sunt adesea detașabile și reglabile pe înălțime, oferind o reglare personalizată ce estompează durerile de spate în timpul perioadelor prelungite de stat pe scaun. Foarte puține scaune de birou includ o pernă suplimentară de sprijin lombar. Pentru a găsi un suport lombar similar pe un scaun de birou, va trebui să cheltuiești mult mai mult decât dacă ai opta pentru un scaun de gaming.

Acestea fiind spuse, calitatea posturii și a muncii va fi îmbunătățită considerabil dacă optezi pentru un scaun de gaming. Una dintre principalele puncte ergonomice ale scaunului de gaming este totuși cotiera. În timp ce spătarul și marginile ridicate ale scaunului sunt în general doar pentru estetică, mișcările cotierelor chiar îți pot îmbunătăți experiența. Chiar și scaunele de gaming ieftine oferă cotiere care se pot mișca în sus, în jos, înapoi și înainte.

Citeste si:  Serviciile funerare: ce trebuie sa stii inainte de a alege o astfel de firma?

Scaunele de birou, în general, oferă doar ajustări în sus și în jos. Dacă ești prea mic sau mare pentru cotiere, nu vei avea nici un suport solid la tastare. Scaunele de birou cu acest nivel de personalizare sunt adesea mult mai scumpe decât scaunele de gaming.

Îți recomandăm să îți setezi un buget pentru noul tău scaun, să cercetezi opțiunile de scaune de birou și de gaming care se încadrează în acel buget și să compari avantajele și dezavantajele fiecăruia. La final, vei fi mulțumit de achiziție și te vei bucura de un scaun care să îți susțină poziția corectă în timpul activității desfășurate la birou.