4 obiceiuri matinale de adoptat

Obiceiurile matinale ale multor persoane sunt foarte asemanatoare. Dar obiceiurile sunt atat de ancorate uneori in viata noastra sau in rutina noastra zilnica, incat nu ne dam seama ca unele sunt destul de periculoase.

Pentru a incepe deci intr-un mod cat mai sanatos ziua, iata cateva obiceiuri de adoptat, pentru a-ti schimba ritualul matinal si pentru o stare de bine minunata.

Incepe ziua cu un dus rece. Un dus facut dimineata, va permite creierului sa fie mai activ. Faciliteaza, printre altele si cautarea de solutii, deoarece creierul este generat de idei noi si neobisnuite. Iar daca ai o saptamana mai dificila, dusul de dimineata, cu apa mai rece, este cel care iti va declansa creativitatea.

Si fata de dusul cald, dusul rece te va trezi, iti va stimula imunitatea, activitatea cerebrala si va ameliora starea pielii tale.

Nu iti mai verifica telefonul fara incetare. Nu mai fi sclavul telefonului tau smartphone. Unde ai fi, ai mereu telefonul smartphone in mana iar notificarile sau e-mailurile sunt verificate inca de la trezire. Nu e bine. Daca vei pune capat acestei adictii, vei avea mai mult timp pentru familie, pentru cei din anturaj si chiar pentru tine.

Nu mai pierde timp cu alegerea tinutelor. Daca vei sta minute intregi sau chiar ore, alegand tinutele pe care le vei purta in noua zi, vei pierde foarte mult timp degeaba. Sa te imbraci repede si bine necesita un minimum de organizare. Iti poti reorganiza dressingul si poti adopta acelasi look, fara sa iti fie teama ca iti vei pierde stilul vestimentar.

Citeste si:  Poker Face: Faceți cunoștință cu Charlie Cale, detectorul uman de minciuni!

Spala-te pe dinti dupa micul dejun. Daca te vei spala pe dinti inainte de micul dejun,vei altera gustul alimentelor. In plus, va trebui sa te mai speli inca o data dupa ce ai luat masa. Te poti spala cu apa de gura si sa te speli cu pasta de dinti la 30 de minute dupa ce ai luat masa.