Cele mai importante citate despre gambling din istoria cinematografiei

onlines.roAm mai discutat de zeci de ori despre efectul pe care industria cinematografică îl are sau l-a avut asupra industriei de jocuri de noroc. Este mai mult decât important să ne dăm seama că jocurile de noroc se află în viața noastră de sute de ani, în diferite forme și contexte. Am găsit mereu alternative pentru a lăsa norocul sau soarta să ia decizii pentru noi. Prin urmare, industria cinematografică a găsit foarte multă inspirație în jocurile de noroc și fenomenul de cazino, așa că a profitat la maxim de contextele intense care au loc acolo pentru a crea cele mai de impact pelicule.

Așa am ajuns să ne mândrim cu citate celebre care vizează fix această industrie, dar care au fost folosite în filme celebre. Astăzi este ziua ta norocoasă pentru că vom discuta despre fiecare dintre ele ținând cont și de mesajul ascuns din spatele cuvintelor, dacă există unul.

Rounders (1998)

Am decis să oferim podiumul unui film care a atins un rang de excelență. Un film care a pus bazele matriței de realizare a peliculelor despre jocurile de noroc și un film care fără îndoială garantează că industria de gambling este spectaculoasă indiferent de formele în care este prezentată. Rounders a fost lansat pentru publicul larg în anul 1998 și este plin de replici și mesaje venite chiar din partea lui Matt Damon. Pe măsură ce el împreună cu partenerul său erau implicați în jocuri de masă cu cărți și nu joacă de copii precum  păcănele 77777, cei doi infractori foloseau foarte frecvent replici interesante care mențineau o astmoferă atractivă a filmului.

Citeste si:  De ce sa iti schimbi masina. 4 motive

Matt este foarte talentat la a identifica jucătorii de la masa de joc și este capabil să vadă cine este un adversar de temut sau chiar un jucător profesionist. Având aceste abilități, reușește să își dea seama destul de repede ce decizii trebuie să ia atunci când joacă la masă. El îi numește suckers, iar prima replică celebră pe care am auzit-o în acest film a fost: “It is immortal to let a sucker keep his money”. De aici, identificarea mai multor replici a fost destul de ușoară pentru că cei doi aveau multe de învățat unul de la celălalt. “Poți tunde o oaie de mai multe ori, dar o poți jupui o singură dată.” este o replică ce face referire la faptul că mereu trebuie să iei bani de la jucători cu măsură. Dacă faci daune mari, aceștia nu se vor întoarce pentru ca tu să poți câștiga și mai mult de la ei.

The Empire Strikes Back (1980)

The Empire Strikes Back este un exemplu ideal al acestui articol pentru că ne dovedește faptul că nu contează absolut deloc despre ce film sau acțiune este vorba atâta timp cât jocurile de noroc fac parte din viața noastră indiferent de context. Chiar și atunci când mergem la magazin pentru a găsi reduceri la produse, tot pe noroc ne bazăm pentru a profita de cele mai bune prețuri, deci faptul că în The Empire Strikes Back avem referințe la jocuri de noroc nu ne miră absolut deloc. Dacă nu știi despre ce film este vorba, te invităm să îți reconsideri colecțiile de filme pentru că de data aceasta vorbim despre unul dintre filmele din seria Star Wars unde Han Solo este un gambler desăvârșit.

Citeste si:  5 remedii naturale pe baza de sfecla rosie pentru ameliorarea sanatatii

Și nu doar că este un gambler foarte adânc implicat în industria jocurilor de noroc intergalactică, dar traversează tot felul de lumi și milioane de ani-lumină cunoscând tot felul de jocuri de noroc și locuri pentru pariuri. Acțiunea este plină de cămătari interstelari, iar cu un asemenea scenariu, era imposibil să nu primim și citate celebre care să rămână pe veci. Iar într-un film precum The Empire Strikes Back am primit următoarea replică legendară: “Dar domnule, posibilitatea de a naviga cu succes pe un câmp de asteroizi este de aproximativ 3.720 la unu.” la care răspunsul absolut delicios a fost:”Să nu îmi spui niciodată șansele”.

Oceans 11

Un alt titlu celebru pe care trebuie să îl incluzi pe lista de filme de văzut anul acesta este Oceans 11. A fost televizat și în România de zeci de ori, a câștigat audiență pe tot globul și a generat tot felul de controverse în rândul celor care iubesc industria jocurilor de noroc. Nu vom mai zăbovi explicând acțiunea, dar iată care este o replică legendară folosită în acest film chiar de către Danny Ocean:

“Deoarece casa câștigă întotdeauna. Dacă joci suficient de mult timp, nu vei schimba niciodată miza. Doar dacă nu cumva, când apare mâna perfectă, pariezi și pariezi mult. Atunci câștigi casa..”

Citeste si:  De ce sunt recomandate coșurile gourmet drept atenții inspirate în mediul business?

Pariurile mari trebuie făcute exact atunci când trebuie, iar când câștigi pariul ăla mare, atunci câștigi în fața casei.

Concluzie

Filmele sunt un loc foarte bun unde poți merge pentru inspirație, lecții de viață despre gambling sau chiar pentru a primi câteva exemple de eficiență la jocurile de noroc. Urmărește fiecare dintre filmele recomandate de noi și bucură-te de acțiunea de gambling în cadre diferite.