Deschiderea unei firme de pompe funebre

POMPE FUNEBREInfiintarea unei asemenea activitati vine in sprijinul familiilor indurerate, oferind, in clipe de tristete si durere profunde servicii funerare de calitate, prestate cu bun simt si discretie de o echipa de profesionisti, mereu atenti la nevoile si cerintele persoanelor indurerate.

Primul pas este acela de a deschide o societate comerciala. O recomandare este aceea sa va orientati spre SRL sau SRL-D, daca aveti sub 35 de ani. Urmatorul pas este acela de a gasi un punct de lucru unde sa depozitati toate materialele necesare.

Pentru deschiderea punctului de lucru va trebuie un act aditional la actul constitutiv al societatii de deschidere a punctului de lucru, actul constitutiv rescris cu modificarea. Pemtru activitatea pe care o veti desfasura va fi nevoie sa completati o declaratie pe propria raspundere la ORC cu codul specific pentru aceasta. La  ORC vi se va spune care este codul exact.

Daca spatiul in care se va desfasura activitatea nu este proprietate personala atunci veti avea nevoie de adeverinta de rol de la dupa care faceti un contract de comodat simplu, prin care persoana respectiva va da in folosinta spatiul pentru activitatea pe care o veti desfasura pe o anumita perioada, pe care o stabiliti impreuna, insa este mai bine sa fie pe perioada nedeterminata.

Firma de pompe funebre poate asigura : pachet funerar doar cu talonul de pensie, pachete ce cuprind : constatare deces, toaletare decedat, imbalsamare, obtinere acte necesare declarare deces, manipulare decedat/sicriu, repatriere decedati,  intocmirea dosarului pentru obtinerea ajutorului de inmormantare, transport funerar, cos biserica, organizari parastase, locuri de veci, incinerare, sicriu complet echipat, 12 prosoape, 12 batiste, 2 colive, 3 capetele, 1 sticla vin + ulei, 12 pachete alimentare, 24 dolii piept, 1 doliu usa, 1 toiag. Se poate alege dintre acestea, pachetul dorit, in functie de posibilitatile finainciare ale fiecaruia.

Citeste si:  5 Lucruri interesante pe care nu le stii despre saltele

Pentru desfasurarea activitatii, inclusiv pentru priveghi, firma trebuie sa asigure spatiul necesar, amenajat corespunzator, atat pentru decedat, cat si pentru participanti. Spatiul se refera la cladire amenajata, unde se afla banci si scaune, confectionate din lemn.

Cladirea amenajata trebuie dotata cu frigider mortuar, reprezentat de un capac frigorific pentru sicriu, cu geam, pentru pastrarea trupului neinsufletit in conditii optime de temperatura pe toata perioada de veghe. Transport funerar se va efectua cu masini moderne, avizate de ultimile norme funerare. Transportul persoanei decedate trebuie sa se faca in cele mai bune conditii de pastrare si igiena.

Programul de lucru trebuie sa fie non stop, la cele mai inalte standarde de calitate servicii funerare complete, respectand traditia obiceiurilor religioase ortodoxe romanesti, cat si pe cele specifice altor religii, indiferent ca este o firma de funeralii Bucuresti sau isi desfasoara activitatea in mediul rural.

Recomandari in vederea deschiderii unei firme de servicii funerare.

  • Daca sunteti intr-un oras asociati-va cu o parohie pentru a putea beneficia de capela si de cimitirul acesteia. Facem referire la locul unde puteti tine decedatul pe timpul priveghiului si de locul de inmormantare. Multi nu au asa ceva si va pot solicita astfel de servicii.
  • Colaborati cu cativa reprezentanti ai morgilor de la spitale pentru a va recomanda.
  • Documentati-va referitor la obiceiurile de inmormantare din cat mai multe zone ale tarii. Decedatul poate proveni de oriunde si ar fi bine daca ati putea sfatui familia indurerata cu traditiile zonei de provenienta.
  • Colaborati cu o firma de catering pentru a putea livra pachetele de inpartit si coliva. Multi solicita servicii complete.
  • Verificati care sun cei mai ieftini furnizori de prosoape, batiste si altele produse necesare. Cu cat pretul oferit este mai mic, cu atat va veti mari clientela.
  • Angajati un medic anatomopatolog sau o asistenta care sa poata face inbalsamari.
  • Create conexiuni cu cei de la primarie si la casa de pensii pentru a putea ridica cat mai repede ajutorul de inmormantare, suma pe care o puteti scade din pretul inmormantarii ajutand astfel familia indoliata.
Citeste si:  Sfanta Maria Magdalena

Legaturile cu groparii si preotii reprezinta, de asemenea, un mare ajutor.