Sfanta Maria Magdalena

Sfanta Maria Magdalena

Maria Magdalena, din Magdalena, mic sat de pescari de pe tarmul de est al lacului Ghenizaret, in apropiere de orasul Tiberida este sarbatorita in calendarul crestin-ortodox pe data de 22 iulie, iar in 2018 va pica intr-o zi de duminica. Sfanta Maria Magdalena intocmai cu Apostolii este una dintre cele mai importante prezente feminine din Noul Testament.

Fecioara cu avere aceasta a trait cu frica lui Dumnezeu, in ascultare pana in momentul in care a fost posedata de 7 diavoli. Cei 7 diavoli i-au dat boala ce nu ii permitea odihna pentru care a pornit in cautarea lui Hristos ajuns in tinuturile ei.

Maria Magdalena l-a descoperit pe mantuitor in timp ce El inmultea painea si pestii pentru a hrani 4000 de oameni. Renuntand la bunurile si averile sale, sfanta Maria Magdalena a ales sa il urmeze pe Hristos alaturi de Apostoli, Maica Domnului si alte femei pioase.

Urmand Mantuitorul, credinta sa s-a intarit si aceasta a ramas alaturi de Hristos fiind cea care in ziua rastignirii sale a luat initiativa pentru a il ingropa. Impreuna cu Maica Domnului, Maria Magdalena a cantat imnul de inmormantare ce face si astazi tema Slujbei Utreniei a Sambetei Mari.

Tot sfanta Maria Magdalena este cea care a descoperit mormantul gol al Mantuitorului si a alergat la Apostoli zicand „Bucurati-va”. Sfanta devenita de trei ori „apostol al Apostolilor” Maria Magdalena a ramas alaturi de acestia fiind cel mai probabil prezenta si la inaltare, pe Muntele Maslinilor.

Citeste si:  Panouri solare apă caldă – Beneficiile aduse de energia regenerabilă

Dupa inviere, Maria Magdalena a urmat invatatura Sfantului Petru apoi impreuna cu Sfantul Maxim a continuat sa predice Vestea cea Buna. Parasind Galia, Sfanta Maria Magdalena a continuat calatorii misionare in Egipt, Siria, Pamfilia si Fenicia. Si-a gasit sfarsitul dupa o scurta boala, intorcandu-se la Tatal.

Mana Sfanta a Mariei Magdalena este pastrata la Manastirea atonita din Simonos Petra. Mana sa emana o aroma dulce si are mari puteri vindecatoare.

Despre ziua Sfintei Fecioare Maria

Salvează